Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Εργασιακά: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη σκοτεινή υπόθεση


Ιδιαίτερα σοβαρές θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις καταγγελίες  του σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων για τη στάση επιχειρηματία, ιδιοκτήτη αλυσίδας cafe-ταχυφαγίων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο τελευταίος καταγγέλλεται ότι επέδειξε απειλητικά το όπλο του, την ώρα που απολυμένη υπάλληλος διεκδικούσε την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα με την υποστήριξη μελών  του σχετικού σωματείου. Οι αστυνομικοί που κατέγραψαν το περιστατικό στο ΑΤ Ακροπόλεως συμβούλεψαν τους εργαζόμενους να μην προβούν σε μήνυση για την παράνομη απειλή, γιατί «με αντι-μήνυση του επιχειρηματία θα κατέληγαν και αυτοί στο αυτόφωρο».
Ακόμα πιο ανησυχητικό και εξοργιστικό, όμως, είναι ότι το επόμενο βράδυ ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός της εργαζόμενης από αγνώστους έξω από το σπίτι της!!!!

Οι  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ανησυχούμε καθώς έχουμε το προηγούμενο  της υπόθεσης Κούνεβα, που μέχρι σήμερα παραμένει ατιμώρητο, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη επισημαίνοντας ότι: «τώρα που η οικονομική κρίση και  η ανεργία πλήττει την ελληνική κοινωνία, η  προσπάθεια τρομοκράτησης μιας ακόμα γυναίκας εργαζόμενης που απλώς διεκδικεί   τα κατοχυρωμένα κεκτημένα και νόμιμα δικαιώματά της, είναι έγκλημα. Ένα έγκλημα που δολοφονεί τις όποιες εργασιακές σχέσεις και χειροτερεύει τις εργασιακές συνθήκες, ιδιαίτερα αυτές των γυναικών που μαζί με τους νέους αποτελούν ένα ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας στην ανεργία».
Παράλληλα με την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στην εργαζόμενη όπως και σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματά του, απαιτούμε:
  • η Πολιτεία  με όλους τους μηχανισμούς της να δράσει άμεσα και να μην αφήσει το χρόνο να κυλήσει και οι εγκληματίες να μείνουν ατιμώρητοι.
  • Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό και να απαντήσει υπεύθυνα στα σενάρια περί μαφιόζικων μηχανισμών καταστολής των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
  • Το Υπουργείο Εργασίας να μεριμνήσει για την κατάσταση της υγείας της εργαζόμενης και να την στηρίξει έως ότου  μπορέσει να βρει εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: