Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΙΜΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΙΚ : Λογόκριναν τον Θ. Μικρούτσικο


Δεν άρεσαν οι δηλώσεις του στους ιθύνοντες του κρατικού καναλιού, επειδή εκθείασε τις ηγετικές ικανότητες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας (!)
 
Πρωτοφανής παρέμβαση που πλήττει καίρια την ελευθερία του λόγου   και τη φίμωση της άλλης άποψης σημειώθηκε στο ΡΙΚ την περασμένη Τρίτη όταν οι ιθύνοντες του κρατικού καναλιού έκριναν σκόπιμο να λογοκρίνουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και καλλιτέχνη Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος φιλοξενείτο στη νέα εκπομπή του ιδρύματος «Έξω καρδιά» μαζί με άλλους καλλιτέχνες.


Οι ιθύνοντες του ΡΙΚ προφανώς ενοχλήθηκαν όταν ο Θάνος Μικρούτσικος αναφέρθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο σύγχρονο ηγέτη της Αριστεράς στην Ευρώπη λέγοντας μάλιστα πως οι Κύπριοι είναι τυχεροί που έχουν ένα τέτοιο Πρόεδρο. Επειδή η εν λόγω εκπομπή είναι οπτικογραφημένη, οι αρμόδιοι του ΡΙΚ έκριναν αναγκαίο να «κόψουν» και να «ράψουν» τις δηλώσεις του Ελλαδίτη καλλιτέχνη λογοκρίνοντας μόνο τις αναφορές που έκανε υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αφησαν μόνο τη δήλωσή του ότι «ο Δημήτρης Χριστοφιας, ο οποίος είναι τώρα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι παντοτινός φίλος τον οποίο και σέβομαι». Οι υπόλοιπες δηλώσεις κόπηκαν από τους σύγχρονους λογοκριτές του ΡΙΚ και η εκπομπή προβλήθηκε λογοκριμένη προχθές το Σάββατο. 

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια φίμωσης ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη, ο οποίος ήλθε ειδικά στην Κύπρο για να παρουσιαστεί στην εκπομπή που παρουσιάζει η γνωστή ηθοποιός Ελενα Ευσταθίου, προκάλεσε απορία και ερωτηματικά από τους άλλους φιλοξενούμενους που συμμετείχαν στην ίδια εκπομπή όσο και από τους συντελεστές. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας αμέσως μετά την οπτικογράφηση της εκπομπής (έγινε την περασμένη Τρίτη), γνωστοποιήθηκε στους ιθύνοντες του ΡΙΚ πως ο γνωστός Ελλαδίτης καλλιτέχνης εκθείαζε με τις δηλώσεις του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μιλούσε επαινετικά για την Αριστερά στην Κύπρο. Αμέσως «σήμανε» συναγερμός στη διεύθυνση του ΡΙΚ και πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για «χειρισμό» του όλου θέματος. Αποφασίσθηκε άγνωστο από ποιους να λογοκριθεί ο Μικρούτσικος και να κοπούν οι επίμαχες δηλώσεις με τις οποίες επαινούσε τον Πρόεδρο Χριστόφια. Να σημειώσουμε πως στην εκπομπή προβλήθηκε και οπτικογραφημένη δήλωση του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος καλωσόριζε στην Κύπρο τον Ελλαδίτη καλλιτέχνη. 

Στην ίδια εκπομπή συμμετείχαν εκτός από το Θάνο Μικρούτσικο ο Ελλαδίτης τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας, οι ηθοποιοί Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Δημήτρης Καραγιάννης, ο λογοτέχνης Γιάννης Κατσούρης και άλλοι. 
 

ΠΗΓΗ:XAΡΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: