Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Τα μέτρα θα ανατραπούν!




  • next
Χιλιάδες ήταν οι απεργοί που κατέκλυσαν προχθές τους δρόμους της Αθήνας, σε μια από τις πιο μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Είχε παλμό και πάθος, δυναμικά συνθήματα και αποφασιστικότητα ότι -όπως χαρακτηριστικά έγραφαν δεκάδες πανό- “τα μέτρα θα ανατραπούν”.



Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπου οι νέοι στην πλειοψηφία τους απεργοί με τρικάκια στους δρόμους, συνθήματα στους τοίχους και πλακάτ έστειλαν τα μηνύματά τους εναντια στην αντεργατική πολιτική. Το σωματείο εργαζόμενων στην Ιντρακόμ, στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ, η πρωτοβουλία τεχνικών θεάματος, ο σύλλογος εργαζόμενων βιβλίου - χάρτου, η συνέλευση βάσης εργαζόμενων οδηγών δικύκλου, το σωματείο σερβιτόρων - μαγείρων είναι μερικά μόνο από τα δεκάδες δυναμικά και μαζικά μπλοκ των νέων -ελαστικά- εργαζόμενων.


“Να γίνουμε εμείς η κρίση τους”


Μπροστά από τα πανό των συνιστωσών, το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “Να γίνουμε εμείς η κρίση τους”, γραμμένο στα ελληνικά και στα αγγλικά, έδινε τον τόνο του εξαιρετικά μαζικού και διακριτού μπλοκ της ριζοσπαστικής αριστεράς. Πρώτο “προχωρούσε” το βανάκι με αφίσες “ΣΥΡΙΖΑ Παντού”, από το μεγάφωνο του οποίου ακούγονταν συνθήματα αλλά και μουσικές, όπως το “Βella ciao”, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη συγκέντρωση.

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία “γουρουνιών”: Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με ολόσωμες στολές γουρουνιών και σημαίες των χωρών του Νότου κρατούσαν ένα ευφάνταστο πανό με τους Ντάλτον και τον Λούκι Λουκ και σύνθημα “Όταν λένε πως θα πάρουν μέτρα, εννοούν τα δικά μας”! Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν πλακάτ με το διάγραμμα του χάρτη της Ισλανδίας, γράφοντας “93% όχι”, “Γιωργάκης, Σαμαράς βρήκαν νέο ταίρι, χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη” ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούγονταν από το μπλοκ της ΚΟΕ, ενώ “Σπέρνουν ανέμους να θερίσουμε θύελλες” έγραφε το κόκκινο πανό της Νεολαίας ΣΥΝ στο τέλος της διαδήλωσης.

Αλληλεγγύη


Το πιο συγκινητικό ίσως στιγμιότυπο της προχθεσινής διαδήλωσης ήταν όταν "συναντήθηκε" με τους απολυμένους της Ολυμπιακής. Οι διαδηλωτές, από το πρώτο μπλοκ που πέρασε μπροστά από την κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέχρι και το τελευταίο, στρέφονταν στο μέρος τους και φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης, ενώ οι απολυμένοι απαντούσαν με ένα ζεστό “ευχαριστήριο” χειροκρότημα. Τη στιγμή που περνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημ. Στρατούλης πήρε την ντουντούκα και εν μέσω επευφημιών δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της ριζοσπαστικής αριστεράς στον αγώνα τους.


Πηγή:www.avgi.gr -Σφέτσα Δάφνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: