Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Στην «Ιθάκη» περιόδευσε κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ


Την προσπάθεια της σημερινής όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης για την απαξίωση των στεγνών προγραμμάτων, των προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και ιδιαίτερα του ΚΕΘΕΑ, κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, η οποία με κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ περιόδευσε χτες στη Θεραπευτική Κοινότητα «Ιθάκη».
Η άγρια λιτότητα της κυβέρνησης, με την περικοπή της επιχορήγησής της και την απαγόρευση κάθε πρόσληψης, πάει πολύ πίσω τα στεγνά προγράμματα και ιδιαίτερα το ΚΕΘΕΑ, με τη μεγάλη του αποτελεσματικότητα στον αγώνα για την απεξάρτηση, δήλωσε η βουλευτής. Πρόσθεσε, ότι με την περικοπή κατά 13,6% της ήδη καθηλωμένης από πέρυσι επιχορήγησης, δεν μπορούν να αναπτυχθούν προγράμματα σε 15 περιοχές της χώρας, ενώ το εναπομείναν προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης.

Η Σοφία Καλαντίδου στις συναντήσεις που είχε με τους εργαζόμενους στο τυπογραφείο, στο τμήμα κεραμικής, το διοικητικό προσωπικό, τους θεραπευτές και τους δασκάλους, αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες για την έλλειψη πολιτικής κατά των ναρκωτικών που έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτές, είπε, από τη μια επιδιώκουν τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών της χρήσης και από την άλλη προωθούν την κατάργηση των στεγνών προγραμμάτων, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και γενικότερα τις «πολιτικές νάρκωσης». 
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την Ερώτηση που υπέβαλαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στο υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας μέτρα για την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ, για την ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και για την επέκτασή τους σε όσες περιοχές της χώρας έχουν σχετικές ανάγκες. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούσαν την υπουργό αν θα ενισχύσει τα στεγνά προγράμματα, προσφέροντας αντίστοιχη αύξηση με αυτή που έδωσε στον ΟΚΑΝΑ.
Ακόμη, η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην ΙΘΑΚΗ. Αυτό, με αφορμή το γεγονός ότι μια μεγάλη κατηγορία καθηγητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο, που παίζουν μεταξύ άλλων και καθοριστικό ρόλο στην απεξάρτηση και επανένταξη, είναι ωρομίσθιοι, αμειβόμενοι με εξευτελιστικούς μισθούς.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: