Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Κυβερνητική επιλογή τα σκληρά μέτρα


Ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβητεί με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι η δημοσιονομική κρίση είναι κάτι περισσότερο από αφορμή για τη λήψη σκληρών μέτρων. «Η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Δυστυχώς λέει ψέματα. Δεν σέρνεται σε αυτή την πολιτική. Την επιλέγει», αναφέρει.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζητά αύξηση των εσόδων μέσω της φορολόγησης τραπεζών, επιχειρήσεων και εφοπλιστών, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Ευρώπη. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέδωσε τη χώρα στα νύχια των κερδοσκόπων, "κραυγάζοντας ότι καταρρέουμε" και ζητά την οικοδόμηση συμμαχιών, για μακρόπνοο και όχι τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης.

Αναφορικά με την "απαίτηση" Βρυξελλών και Βερολίνου, να ζητήσει η Ελλάδα επισήμως βοήθεια για να λάβει έμπρακτη στήριξη, εκφράζει τη συμφωνία του. "Να ζητήσει απ’ ευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, ευρωομόλογο, και κοινοτική αλληλεγγύη. Όχι να λέει δεν θέλουμε οικονομική βοήθεια. Θέλουμε και τη δικαιούμαστε", αναφέρει.
Τονίζει όμως, ότι "δεν υπάρχει προοδευτική λύση που να πηγαίνει αγκαζέ με μοναχικό δρόμο της χώρας", στέλνοντας μήνυμα στους ευρωσκεπτικιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει πρόταση νόμου για το φορολογικό σύστημα, η οποία "θα υποδεικνύει ότι υπάρχει τρόπος να καταμεριστούν δίκαια τα βάρη, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση".
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προβληματίζεται από τη συναίνεση που προσφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης στα οικονομικά μέτρα, χαρακτηρίζοντας "θλιβερό" το θέαμα. Με αφορμή και όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Θόδωρος Πάγκαλος, εκτίμησε ότι τα τελευταία χρόνια επιχειρείται προληπτική στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. "Αυτό το βιολί δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το ψέμα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια", τόνισε.

Πηγές:www.enet.gr-TΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: