Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία αδυναμίας η εμπλοκή του ΔΝΤ


Ενίσχυση της νεοφιλελεύθερης λογικής του Συμφώνου Σταθερότητας βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη συμφωνία για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Καλεί την ευρωπαϊκή Αριστερά να συμβάλει, μαζί με τους αγώνες των Ευρωπαίων εργαζομένων, στη διεκδίκηση ουσιαστικών αλλαγών, προς όφελος των λαών.

"Η συμφωνία στη διαμόρφωση ενός μεικτού σχήματος "βοήθειας" προς την Ελλάδα, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και χωρών της Ε.Ε., σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί έναν μηχανισμό αλληλεγγύης, ένα βήμα ουσιαστικής αλλαγής στο σημερινό ευρωπαϊκό νομισματικό πλαίσιο. 



Ιδιαίτερα η πρόβλεψη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί τη μεγαλύτερη ομολογία αδυναμίας της σημερινής Ε.Ε., αλλά και προϊδεάζει για ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους οικονομικά αδύνατους", αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η Ε.Ε. αδυνατεί να διαμορφώσει μια πολιτική εξόδου από την κρίση και μπαίνει σε μια βαθιά και παρατεταμένη πορεία αστάθειας και κρίσης της συνοχής της.
Επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι με  άστοχους χειρισμούς "νομιμοποίησε" τη λύση του ΔΝΤ, αποδυναμώνοντας την αναζήτηση άλλων λύσεων.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: