Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - Κόβουν τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών!


Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων ζητούν να περικοπούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία, ακολουθώντας τις περικοπές των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.
Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων κάνουν την αρχή για να περάσουν τα μέτρα που πετσοκόβουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στον ιδιωτικό τομέα! Ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Εκπαιδευτικών Διδακτηρίων έστειλε φιρμάνι στα μέλη του και στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων ότι θα περικοπούν τα επιδόματα αδείας, Χριστουγέννων, Πάσχα κ.ο.κ. όπως ακριβώς και για τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα.



Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση στα μισθολογικά εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ξεκινάει από το χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπου η συνδικαλιστική τους ηγεσία έχει δώσει χρόνια δείγματα συμβιβασμού... Είναι χαρακτηριστικό ότι απέναντι στην πρόκληση των ιδιοκτητών σχολαρχών, η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ απαντάει «νομικίστικα», επικαλούμενη τη νομική υπηρεσία της ΓΣΕΕ, που λέει ότι η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων δε συνεπάγεται μείωση των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η ΟΙΕΛΕ «ενημερώνει ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς ότι ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών συνιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με σοβαρές κυρώσεις». Με αυτόν τον τρόπο, μη καταγγέλλοντας, στην ουσία, τους εργοδότες, ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους και τους αφήνει να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα μόνοι τους και κατά περίπτωση.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, Βαγγέλης Σερίφης, δήλωσε σχετικά στον «Ρ»: «Οι μειώσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών που ζητούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση! Σε καμία περίπτωση δε θα αφήσουμε να συμβεί να περάσουν τέτοια μέτρα, αλλά αντίθετα θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε αυξήσεις μισθών, σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων. Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου η σπέκουλα των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν πρόκειται να περάσει.
Οι σχολάρχες ψάχνουν το παραθυράκι για να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα έσοδα απ' αυτά που, ήδη, έχουν. Είναι πολύ πιθανόν, το επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση να τους "λύσει τα χέρια" με μέτρα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τα οποία ετοιμάζει. Εμείς θα αντιπαλέψουμε κάθε μέτρο που πλήττει τους εργαζόμενους.
Στην πράξη, πάντως, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουν την τύχη τους στα χέρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΕΛΕ που πετάνε το μπαλάκι στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Οι εργαζόμενοι θα διαφυλάξουν καλύτερα τα κεκτημένα δικαιώματα περνώντας σε αγωνιστική αντεπίθεση. Η πορεία δεν είναι μη αναστρέψιμη, μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: