Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση Κ.Σ. ΕΔΟΝ για αύξηση του κατώτατου μισθού

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό σε 835 ευρώ, αύξηση 5,6%.



Η αύξηση του κατώτατου μισθού εν μέσω οικονομικής κρίσης θα βοηθήσει τις ευάλωτες ομάδες εργαζομένων και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους.

Η στήριξη αυτή με την αύξηση του κατώτατου μισθού αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την κοινωνική – ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της πολιτικής της κυβέρνησης Δ. Χριστόφια και την σταδιακή υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης στηρίζοντας τις ομάδες πληθυσμού που έχουν πραγματική ανάγκη.


Για ακόμη μια φορά θεωρούμε ιδιαίτερα προκλητικές τις τοποθετήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, που εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Θεωρούμε απαράδεκτες τις θέσεις που εκφράστηκαν ότι τάχατες «δεν θα πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός γιατί θα λειτουργήσει υπέρ της ανεργίας και πως στην Κύπρο έχουμε υψηλότερο μισθό από άλλες χώρες που έχουν πιο υψηλό βιοτικό επίπεδο».

Αυτή η επιχειρηματολογία είναι επικίνδυνη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στο Κυπριακό Λαό, ως προς το τι θέλουν τελικά οι εργοδοτικές οργανώσεις: το καλό της οικονομίας ή των ανθρώπων;

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
30/03/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: