Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Βοήθεια στην Αϊτή από την Μπολιβαριανή Συμμαχία για την Αμερική-ALBA



Δύο μήνες μετά το σεισμό που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς ελπίδα μέσα στα ερείπια αποτελεί η παράδοση των πρώτων 88 σπιτιών σε άστεγους Αϊτινούς εκ του συνόλου των 500 που προβλέπει το αρχικό σχέδιο της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για την Αμερική-ALBA.

Πρόκειται για το σχέδιο που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες και του Προέδρου της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ στα τέλη του 2007 και η παράδοση των πρώτων οικιών από την κουβανο - βενεζουελάνικη κατασκευαστική εταιρεία επισπεύσθηκε και μάλιστα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες λόγω του σεισμού, προκειμένου να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι ανάγκες ορισμένων τουλάχιστον εκ των αστέγων του σεισμού της 12ης Γενάρη. Ενός σεισμού, που επισήμως στοίχισε τη ζωή σε 222.000 ανθρώπους και με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ να κάνουν λόγο για 218 χιλιάδες που ζουν σε 21 αυτοσχέδιους καταυλισμούς στο Πορτ-ο-Πρενς. Αυτοί οι φτωχοί άνθρωποι είναι ιδιαιτέρως εκτεθειμένοι στους κινδύνους που προμηνύουν οι αναμενόμενες καταρρακτώδεις βροχές.
Παράλληλα, έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει ότι η ανασυγκρότηση της χώρας υπολογίζεται να απαιτήσει κονδύλια της τάξης 11,5 δισ. δολάρια σε χρονική περίοδο τριών χρόνων.
ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: