Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εκρηκτικό μείγμα στα μούτρα του λαού...2/3 Ε.Ε.-1/3 ΔΝΤ...


thumb
Δεν ξέρουμε αν θα τους χρωστάμε και χάρη (λέμε τώρα…) αλλά τελικά στη Σύνοδο Κορυφής υιοθετήθηκε απ΄όλους το κείμενο- συμφωνία μεταξύ της φίλης μας της Άγκελα και του φίλου μας του Νικολά, που τους έπιασε ο πόνος να μας σώσουν από την οικονομική καταστροφή. Με τη βοήθεια του ΔΝΤ φυσικά…
Το «πακετάκι» θα φτάνει περίπου τα 20-22 δισ. ευρώ, θα φτιαχτεί από τις χώρες της ευρωζώνης κατά τα 2/3 κι από το ΔΝΤ κατά το υπόλοιπο 1/3 και θα «βοηθάει» τις αναξιοπαθούσες χώρες…  Και για να ισχύσει η… αξιοκρατία, προτείνεται η εθελοντική συμβολή των χωρών του ευρώ να είναι ανάλογη της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή η Γερμανία να δώσει το 25% και η Γαλλία το 20%.
Το επιτόκιο θα είναι «επιτόκιο αγοράς» και τα κεφάλαια θα δίνονται με ομόφωνη απόφαση των 16, μόνον ως «έσχατη λύση», εάν δηλαδή η Ελλάδα δεν καταφέρει να βρει δεκάρα στις αγορές.
Κι επειδή ο Νικολά δεν έχει μια Daimler και μια Siemens να τον στηρίζουν, η συμφωνία χαϊδεύει την Άγκελα (ευτυχώς γι αυτόν όχι κυριολεκτικά) και κάνει λόγο για μία έκθεση στο τέλος του χρόνου, που θα διερευνά όλες τις «διαθέσιμες επιλογές», προκειμένου να αυξηθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «στην οικονομική επιτήρηση στον καθορισμό της στρατηγικής μεγέθυνσης της ΕΕ».
Πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος μάς δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, κρίνοντας ότι: «Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή θέση της, η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής». Βρήκε και συμβολικό το ότι η απόφαση ελήφθη ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου..
Άντε, και του χρόνου στην παρέλαση…

Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: