Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δελτίο τύπου από τη συνέντευξη τύπου της ΚΟΕ σχετικά με το επεισόδιο με τον Γ. Παναγόπουλο, 18/3/2010


Δόθηκε χτες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνέντευξη τύπου της ΚΟΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του επεισοδίου με τον Γ. Παναγόπουλο στο συλλαλητήριο της 5 Μάρτη:
1. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύεται οριστικά αυτό που από την πρώτη στιγμή ήταν φανερό και που επισημάναμε από την ίδια κιόλας μέρα σε σχετική μας ανακοίνωση. Ότι δηλαδή εκτυλίχθηκε μια μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησης της ΚΟΕ ώστε να φιμωθεί κάθε φωνή που ξεφεύγει από τα όρια της συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική ειδικά στις συνθήκες της σημερινής πρωτοφανούς επίθεσης στους εργαζόμενους. Η προσπάθεια στοχοποίησης ξεκίνησε από τη βουλή με τις ομιλίες του γνωστού Α. Γεωργιάδη και του Χ. Παπουτσή στα πλαίσια της ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ και αναπαράχθηκε με την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που θύμισε τις πιο μαύρες σελίδες του μετεμφυλιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Καλούμε την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να ζητήσει άμεσα συγγνώμη μετά την κατάρρευση της σκευωρίας. Καλούμε τα Μέσα Ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν τα περί οργανωμένης επίθεσης της ΚΟΕ, να αποκαταστήσουν έστω και τώρα την αλήθεια.



2. Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ επαναλαμβάνουμε ότι η διεξαγωγή του σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Χαλκιδικής πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και με χαιρετισμούς από τον πρωθυπουργό και τους προέδρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποτελεί πρόκληση στις σημερινές συνθήκες και διατυπώνουμε την πρότασή μας:
Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ σε μεγάλο χώρο στην Αθήνα και να είναι ανοιχτό σε κάθε εργαζόμενο.
Να δοθεί ο λόγος σε όλους τους αγωνιζόμενους χώρους και κλάδους, τους απεργούς, τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων σωματείων, τους άνεργους.
Το συνέδριο να μετατραπεί σε βήμα διαλόγου και συντονισμού των αγώνων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και το σύμφωνο σταθερότητας.
3. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και Βρυξελλών. Ο αγώνας αυτός θα είναι μακροχρόνιος, θα κλιμακώνεται, θα διευρύνεται μέχρι την τελική απόσυρση των μέτρων και του κυβερνητικού προγράμματος σταθερότητας. Υποστηρίζουμε ενεργά την προσπάθεια συγκρότησης ενωτικών επιτροπών αγώνα σε όλη τη χώρα και τον πανελλαδικό συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων σωματείων, επιτροπών, κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: