Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση για την ανατροπή των μέτρων στις 16 Μάρτη, 6 μ.μ. Πρόπυλαια

Χωρίς διακοπή…
Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι συνταξιούχοι και η νεολαία, αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων μας. Η επίθεση αυτή είναι μια απότομη όξυνση-κλιμάκωση των πολιτικών που στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία εδώ και δεκαετίες. Με την επίθεση αυτή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκφράζοντας τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με την πλήρη συναίνεση και υποστήριξη της ΝΔ του ΛΑΟΣ επιδιώκουν να οδηγήσουν το λαό και τη νεολαία σε μια μαύρη ζωή, σε μια σκοτεινή εποχή. Τα μέτρα που πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, και επιβάλλουν μαζική και άγρια φοροληστεία, ήταν μόνο η αρχή. Ακολουθούν και νέα τέτοια χτυπήματα και ακόμα πιο σοβαρά: Κατάργηση ουσιαστικά, της περίθαλψης-σύνταξης, μαζικές και «απελευθερωμένες» απολύσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους. Και βέβαια τρομοκρατία και άγρια καταστολή ενάντια στους αγώνες και τους απεργούς, γιατί αυτοί «βλάπτουν το εθνικό συμφέρον».

Προχώρησαν στην εφαρμογή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», ενισχύοντας προκλητικά την ληστεία του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και κήρυξαν ανοιχτό πόλεμο ενάντια στο λαό και στη νεολαία. Αυτό απαιτούν τα αδιέξοδα της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας που ανατρέπουν πλήρως τις εργασιακές κατακτήσεις του κλάδου και τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας

Είναι η μειοψηφία που επιβάλλει το άδικο και θέλει να κάνει καθεστώς τη βαρβαρότητα. Εμείς –οι εργαζόμενοι και η νεολαία- είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία που πρέπει και μπορεί να παλέψει για το δίκιο της. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα, να φράξουμε το δρόμο που οδηγεί στην εξαθλίωση και στη σύγχρονη δουλεία. Έχουμε τη δύναμη να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

Συνελεύσεις – Επιτροπές Αγώνα –
Πολιτικοποίηση – Οργάνωση – Λαϊκή Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια: