Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δήλωση Γιώργου Λουκαΐδη, μέλους Κ.Ε. ΑΚΕΛ για την παραχώρηση 13ου επιδόματος στις πενταμελείς οικογένειες, για το 2009


 Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε την παραχώρηση από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια του 50% του 13ου επιδόματος στις πενταμελείς οικογένειες, ύψους 2,3 εκ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή του Υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί συνέχεια προηγούμενης απόφασης παραχώρησης του αντιστοίχου επιδόματος στις πολύτεκνες οικογένειες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει ήδη ληφθεί σειρά μέτρων από την κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια που στηρίζουν με ουσιαστικό τρόπο τις πενταμελείς οικογένειες. Ανάμεσα σε άλλα έχει ήδη κατοχυρωθεί η δωρεάν προσφορά πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής, έκπτωση 20% στο ηλεκτρικό ρεύμα, προτεραιότητα των πολυτέκνων στην παραχώρηση της φοιτητικής χορηγίας μέσα από το νέο πακέτο των 12 εκ. ευρώ ενώ θα πρέπει να τονιστεί και η ίδρυση και λειτουργία Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής πολιτικής.
 
Τα πιο πάνω καταδεικνύουν την ουσιαστική στήριξη της Κυβέρνησης Χριστόφια προς τις πολύτεκνες οικογένειες αφού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει υλοποιηθεί σειρά μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, τα οποία ικανοποιούν χρόνια προβλήματα και αιτήματα των πολυτέκνων.
 
Αποδεικνύουν επίσης για μια ακόμη φορά την έντονη κοινωνική ευαισθησία αυτής της Κυβέρνησης, η οποία ακόμη και στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: