Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ανεργία 12/3/2010


Η αύξηση της ανεργίας και η πρόβλεψη ότι αυτή θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, ακόμα και όταν η οικονομία μπει σε φάση ανάπτυξης, καταδεικνύει πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με τη βοήθεια  της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αξιοποιούν την κρίση και την αύξηση της ανεργίας, για να επιβάλλουν βάρβαρα μέτρα, υπέρ της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. Εκτός των άλλων αποκαλύπτουν πόσο αδιέξοδη είναι η στρατηγική τους, πόσο αγιάτρευτο και ξεπερασμένο είναι το καπιταλιστικό σύστημα. Η μόνη εναλλακτική λύση που έχουν είναι το μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχειας.


Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η  κλιμάκωση της πάλης τους για να αποκρούσουν τα άγρια μέτρα, στο δρόμο της απόρριψης συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές. Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η σχεδιασμένη ανάπτυξη της οικονομίας με στόχο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους και όχι τα κέρδη των λίγων.
Ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, αγωνιστική αφύπνιση σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο, κατά των απολύσεων, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: