Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συναντήσεις Παπανδρέου με Παπαρήγα-Καρατζαφέρη.Βολές Καρατζαφέρη κατά Κ.Κ.Ε

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς εις αναζήτηση συναίνεσης για την οικονομία έχει ο πρωθυπουργός στο μέγαρο Μαξίμου. Ο Γ. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση.





Η πρώτη χρονικά συνάντηση έγινε με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι "όλες οι πιέσεις ασκούνται για να παρθούν αντιλαϊκά μέτρα", τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι "μας ενδιαφέρει να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι έχει δύναμη- να οργανώσει την αντεπίθεση", υπογραμμίζοντας: "Αλίμονο να επικρατήσει ο φόβος". Η ίδια σημείωσε: "Καμία συμμαχία με τον Θαπατέρο, τον Μπερλουσκόνι και το Σώκρατες θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση". Πρόσθεσε ότι "ετοιμάζονται αντιλαϊκά μέτρα", και πως "η άμυνα δεν προσφέρει τίποτα, χρειάζεται λαϊκή αντεπίθεση". Η γγ του ΚΚΕ εξαπέλυσε πυρά και κατά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας ότι λένε "ναι" σε αντιλαϊκά μέτρα.

"Πρέπει να προσπερνάμε τα εμπόδια που βρίσκουμε. Είναι μία περίοδος που επιβάλλεται να δείξουμε σοβαρότητα και σύνεση. Η Ευρώπη μας τιμωρεί", τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό. Ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε στις βολές της γγ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος στην Ελλάδα που θα περίμενε συναίνεση από την κ. Παπαρήγα". "Εγώ δεν συμμετείχα στο γκρέμισμα, θα συμμετέχω στο χτίσιμο", υπογράμμισε και σημείωσε: "Πρέπει να ακούσουμε με σοβαρότητα και όχι με εμπάθεια αυτά που θα πει ο πρωθυπουργός". Και πρόσθεσε ότι "αν διαπιστώσουμε ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι βλαπτικός θα τον ελέγξουμε, αλλά δεν πρέπει να αβαντάρουμε ακρότητες". 





Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: