Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα


 Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τους Χ. Γολέμη  (Διευθυντή του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς») και  Γ. Μπουρνού (Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Υπεύθυνο του Τμ. Ευρωπαϊκής Πολιτικής), επισκέφθηκε σήμερα την Πορτογαλία και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα.

Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα έκαναν δηλώσεις :
Αλέξης Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της Ευρώπης. Αντίθετα, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τις κερδοσκοπικές δυνάμεις της αγοράς να αλωνίζουν.Στο γήπεδο πρέπει να μπουν και οι δυνάμεις της εργασίας. Οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους. Και πρώτη ευκαιρία γι’ αυτή την κατεύθυνση είναι ο συντονισμός της δράσης των εργαζόμενων των χωρών του Νότου, των χωρών εκείνων που βρίσκονται πρώτες στη λίστα να γίνουν πειραματόζωα στις άγριες κερδοσκοπικές  διαθέσεις των αγορών».
Φρανσίσκο Λούσα: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για έξοδο από την κρίση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτοί που προκάλεσαν την κρίση προσπαθούν να μεταφέρουν τα βάρη στους πιο φτωχούς. Αυτές οι θυσίες δεν μπορούν να είναι αποδεκτές ούτε από την Ελλάδα, ούτε από την Πορτογαλία αλλά ούτε και από ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να απαιτήσουμε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την επιτήρηση και για την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας, να πληρώσουν τις ζημιές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: