Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ- Πανασιατική Διάσκεψη στο Νεπάλ.Στις 18-19 Φλεβάρη, στο Κατμαντού. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ


Στις 18-19 Φλεβάρη διεξάγεται στο Κατμαντού η Πανασιατική Διάσκεψη Ειρήνης με συνδιοργανωτές το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και το Συμβούλιο Ειρήνης και Αλληλεγγύης του Νεπάλ. Τίτλος της διάσκεψης είναι: «Ενότητα των λαών για ειρήνη και πρόοδο, ενάντια στον ιμπεριαλισμό» και θα συμμετέχουν 26 Οργανώσεις από την Ασία και άλλες περιοχές του κόσμου.
Στις 20-21 Φλεβάρη θα συνέλθει η Γραμματεία του ΠΣΕ στο Κατμαντού, με σημαντικά θέματα, όπως το φετινό προγραμματισμό της δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ (πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας το Νοέμβρη 2010), την πάλη για κατάργηση των πυρηνικών (μπροστά στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Συνθήκη Μη Διάδοσης - ΝΡΤ, το Μάη, στη Νέα Υόρκη ), αλλά και μια τοποθέτηση - παρέμβαση του ΠΣΕ για τις κλιματικές αλλαγές και τη σχέση με την πάλη για την ειρήνη.
Στο Νεπάλ θα μεταβεί από την Ελλάδα ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, ο οποίος θα παρουσιάσει εκ μέρους του ΠΣΕ εισήγηση στη διάσκεψη με θέμα: «Οι ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι στρατιωτικές βάσεις και η απειλή για την ειρήνη και κυριαρχία των λαών». Στο Νεπάλ θα μεταβεί επίσης και η πρόεδρος του ΠΣΕ, Socorro Gomes.
Την έναρξη της Πανασιατικής Διάσκεψης θα κηρύξει ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Madhav Kumar Nepal και θα χαιρετίσουν όλα τα πολιτικά κόμματα της Συντακτικής Συνέλευσης. Το Νεπάλ βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια σε μεταβατική φάση εγκαθίδρυσης νέου πολιτεύματος, μετά την πτώση της μοναρχίας και έναν αιματηρό εμφύλιο 10 χρόνων. Το Μάη πρόκειται να ολοκληρωθεί το νέο Σύνταγμα της Λαοκρατικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ.
O Madhav Kumar Nepal

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: