Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΑΪΤΗ

απο TVXS

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο γγ του Οργανισμού, Μπαν Κι μουν εισηγήθηκε την ενίσχυση της ειρηνευτικής δύναμης με 1.500 αστυνομικούς και 2.000 στρατιώτες, τη στιγμή που η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Αϊτή αριθμεί σήμερα 7.000 στρατιώτες και 2.100 αστυνομικούς. Η ΕΕ σκοπεύουν επίσης να στείλουν δύναμη 140 - 150 ανδρών, προκειμένου να συμβάλλουν στη διατήρηση της τάξης στην Αϊτή αλλά και για την καλύτερη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Περισσότερους στρατιώτες αναμένεται να στείλουν και οι ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, στις επικρίσεις που αναφέρουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναλάβει ρόλο αστυνόμευσης (κατάκτησης θα λέγαμε εμείς) της Αϊτής, απάντησε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς. Ο Γκέιτς υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αστυνόμευσης και πως ο αμερικανικός στρατός προστατεύει (όπως πάντα άλλωστε)τους «αθώους Αϊτινούς» και «τους άντρες τους αν κριθεί αναγκαίο».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν το σεισμό που έπληξε την Αϊτή ως πρόφαση για να καταλάβουν τη χώρα. «Διαβάζω ότι καταφθάνουν στρατιώτες, πεζοναύτες, οπλισμένοι σα να πηγαίνουν σε πόλεμο. Δεν υπάρχει έλλειψη όπλων εκεί, Θεέ μου. Γιατροί, φάρμακα, καύσιμα, νοσοκομεία εκστρατείας, αυτά είναι που πρέπει να στείλουν οι ΗΠΑ», είπε ο Τσάβες στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή του. «Καταλαμβάνουν μυστικά (μάλλον φανερά) την Αϊτή», πρόσθεσε.

Από την Προλεταριακή Σημαία του Σαββάτου που μας πέρασε:

Η αληθινή κατάρα της Αϊτής

Παρά το γεγονός πως την ώρα που γράφονταν αυτό το σημείωμα , η εικόνα για τις ανθρώπινες απώλειες στην Αϊτή , σαράντα οκτώ ώρες από τον μεγάλο σεισμό, εξακολουθούσε να είναι συγκεχυμένη , είναι σίγουρο πως η ανθρωπιστική καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Η λεγόμενη παγκόσμια κοινότητα και ειδικά οι δυτικές χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ, που κομπάζουν κατά καιρούς για την τεχνολογική δυνατότητα τους να επεμβαίνουν στρατιωτικά στα πιο απόμακρα σημεία του πλανήτη και έξω από αυτόν, ακόμη δεν έχουν προχωρήσει σε μια δραστική παροχή βοήθειας. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στα ερείπια στην κυριολεξία δίπλα στις ακτές της αμερικάνικης υπερδύναμης που το μόνο που ξέρει να κάνει αποτελεσματικά είναι να καταστρέφει και να δολοφονεί. Μόλις αργά το απόγευμα της Πέμπτης , έφτασαν οι πρώτοι εκατό αμερικάνοι πεζοναύτες!, και αυτοί για να παίξουν τον ρόλο του αστυνόμου και του κυνηγού κεφαλών.

Ο σεισμός των επτά και κάτι Ρίχτερ θα είχε απείρως λιγότερες συνέπειες αν η χώρα δεν ήταν κατεστραμμένη πολύ πριν την κτυπήσει ο Εγκέλαδος. Αποτέλεσμα της μακρόχρονης επεμβατικής πολιτικής των Δυτικών σχεδόν από τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας της. Εκατομμύρια Αϊτινοί, έχουν καταδικαστεί να ζούνε στην απόλυτη ένδεια, να τρώνε κυριολεκτικά χώμα και να συνωθούνται απελπισμένοι στην πρωτεύουσα Πόρτο-Πρενς παραγεμίζοντας τις άθλιες παραγκουπόλεις , εδώ και δεκαετίες χωρίς να ιδρώνει στο ελάχιστο το αυτί , αυτών των άθλιων υποκριτών που σπεύδουν τώρα να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα και να υποσχεθούν- «αέρα-πατέρα» βοήθεια και αρωγή. Από τον δήθεν συγκλονισμένο Ομπάμα και την Χίλαρι Κλίντον ως τον Πάπα, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΗΕ και τις πολυεθνικές εταιρίες, που σε λίγες μόνο ημέρες θα ξανά-ξεχάσουν τους δύστυχους Αϊτινούς όπως έκαναν για τα θύματα του τσουνάμι στον Ινδικό η για τους πληγέντες από τους τυφώνες στα βόρεια του νησιού το φθινόπωρο του 2008.

Καταραμένο δεν είναι το νησί που οι αποικιοκράτες Ισπανοί ονόμασαν υπεροπτικά Εσπανιόλα , όπως τόλμησε να δηλώσει ένας θρασύς υπάνθρωπος γάλλος διπλωμάτης αλλά όλοι αυτοί –Ισπανοί, Γάλλοι, Εγγλέζοι και Αμερικάνοι- οι καταραμένοι ληστές των λαών που καταδίκασαν συνειδητά την Αϊτή να γίνει μια απέραντη φυλακή πρώτα από τον Ντυβαλιερισμό και μετά από την οικονομική ασφυξία και τις συνεχείς επεμβάσεις. Αυτοί που έστειλαν τους μισθοφόρους δολοφόνους του ΟΗΕ, κάθε καρυδιάς καρύδι, να δολοφονούν και καταπιέζουν χρόνια τώρα τους Αϊτινούς, στο όνομα της τάξης και της σταθερότητας, με σκοπό να ανακόψουν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων προς τις αμερικάνικες ακτές έτσι ώστε να πεθαίνουν φρόνιμα και στωικά στις παραγκουπόλεις-φυλακές από την πείνα, τις αρρώστιες και τις θεομηνίες. Και για «ξεκάρφωμα», βάλανε την βραζιλιάνικη κυβέρνηση του ντεμέκ Εργατικού Κόμματος, να ηγείται των ταγμάτων των δολοφόνων, την κυβέρνηση του πουλημένου Λούλα που δυστυχώς ακόμη και οι δήθεν ριζοσπάστες ευρωπαίοι αριστεροί της κακιάς ώρας, πανηγύρισαν για την εκλογή του. Τουλάχιστον – κάτι είναι και αυτό- ορισμένοι από αυτούς τους μισθοφόρους-δολοφόνους θάφτηκαν ακριβοδίκαια, γιατί –όπως λέει και ο λαός μας- όλα εδώ πληρώνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: