Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΕ - «ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ» Στο στόχαστρο η σοσιαλιστική Κούβα


 Η προώθηση εχθρικής πολιτικής ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα - ακολουθώντας πιστά την ακολουθούμενη επιθετική πολιτική των ΗΠΑ - και η απροκάλυπτη προσπάθεια παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού, αποτέλεσαν τους βασικούς στόχους του σεμιναρίου που διεξήχθη χτες στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με διοργανωτή το Ιδρυμα «Λεχ Βαλέσα», υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ, αλλά και τη στήριξη συνολικά της ΕΕ.

Επαναλήφθηκαν τα γνωστά αναμασήματα για «σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων» (δηλαδή των αποδεδειγμένων πληρωμένων μισθοφόρων του ιμπεριαλισμού), ενώ οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ανοικτά την ανάγκη για «αλλαγή» στο «ανελεύθερο» - όπως ισχυρίζονται - καθεστώς. Στη σύναξη, όπου συμμετείχαν Πολωνοί αντιδραστικοί πολιτικοί, ευρωβουλευτές από άλλες χώρες (κυρίως του Ευρωπαϊκού Κόμματος) και τεχνοκράτες του Ευρωκοινοβουλίου, εκφράστηκε η γενικευμένη επίθεση ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα. Θέλοντας να ...αξιοποιήσουν την ισπανική προεδρία της ΕΕ, συζήτησαν για την «αποτελεσματικότητα» της λεγόμενης «κοινής θέσης της ΕΕ» απέναντι στην Κούβα, επιδιώκοντας μια ακόμα πιο επιθετική στάση των χωρών της ΕΕ προς στο Νησί της Επανάστασης, για να «νικήσει με τη θέληση του κουβανικού λαού η δημοκρατία» όπως ισχυρίστηκαν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφορες οργανώσεις, αυτοαποκαλούμενες «μη κυβερνητικές», παίζουν αυτό το ρόλο ιδιαίτερα ενάντια στην Κούβα.



Από τη μεριά της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει και καταγγέλλει τέτοιου είδους ενέργειες που προωθούν την προσπάθεια ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος που έχει επιλέξει ο ίδιος ο κουβανικός λαός. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό και την επαναστατική του κυβέρνηση και δηλώνει ότι και αυτά τα σχέδια θα πέσουν στο κενό, όπως και στο παρελθόν με τη στήριξη του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο που χρειάζεται να είναι σε εγρήγορση και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: