Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Στα νοσοκομεία της Δομινικανής Δημοκρατίας οι σεισμοπαθείς από την Αϊτή.

Τα νοσοκομεία του Άγιου Δομίνικου στα σύνορα με την Αϊτή έχουν γεμίσει με τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες το Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).





"Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ στην Δομινικανή Δημοκρατία, τα νοσοκομεία στην περιοχή των συνόρων έχουν γεμίσει και οι τοπικές αρχές στέλνουν τους ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων πόλεων. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα και φάρμακα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ocha.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως είναι αναγκαίο ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων στα σύνορα ώστε να αποφευχθούν οι ασθένειες και η μόλυνση των υδάτων. 
Εξαιτίας των πολλών αυτοκινητοπομπών μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας ο δρόμος που οδηγεί στο Πορτ-ο-Πρενς είναι σχεδόν αδιάβατος και το ταξίδι από τον Αγιο Δομίνικο μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 18 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση. 


Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων προειδοποίησε επίσης πως η έλλειψη καυσίμων είναι όλο και μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να διακοπεί η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων. 
"Το εθνικό σύστημα τηλεπικοινωνιών έχει μερικώς αποκατασταθεί, αλλά χωρίς καύσιμα (για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας) είναι ζήτημα ημερών να διακοπεί η λειτουργία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", επισημαίνει το Ocha.


Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: