Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΔΗ.Κ.ΚΙ:Το Αιγαίο εισήχθη στην προκρούστια κλίνη της νέας δομης του ΝΑΤΟ - Επιτακτική ανάγκη η άμεση απόσυρση από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ


Για πρώτη φορά, μετά την κρίση του 1987, και την μετέπειτα συμφωνία του Νταβός και σαν συνέχεια της Συμφωνίας της Μαδρίτης του 1997, η χώρα μας κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο κυριαρχικά της δικαιώματα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τον ολισθηρό δρόμο της υποχωρητικότητας που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία στις 21 Ιουλίου 2009 οδηγείται σε διαπραγματεύσεις που ανοίγουν το δρόμο στη διχοτόμηση του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα:
Από 21 Ιουλίου 2009 ξεκίνησαν στη Σμύρνη συνομιλίες αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας Ελλάδας και Τουρκίας υπό την διεύθυνση του Αμερικανού πτεράρχου Λι Μακ Φαν. Η συνάντηση αφορούσε την έναρξη διαπραγματεύσεων επάνω στο απαράδεκτο αίτημα της Άγκυρας να διαμοιραστεί το FIR στο Αιγαίο, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνής κανόνες ανήκει κατά 96% στην Ελλάδα.

Σήμερα, όχι μόνο δεν έχουν διακοπεί οι απαράδεκτες συναντήσεις που ξεκίνησαν επί ΝΔ και για τις οποίες δεν αντέδρασε καν τότε ο σημερινός αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς, αλλά αναβαθμίζονται διότι οι συνομιλίες γίνονται τώρα σε επίπεδο αρχηγών ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας –Τουρκίας υπό την διεύθυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμενων των ΗΠΑ! Η Τουρκία εγείρει ζήτημα ώστε τα ραντάρ της που βρίσκονται προς την πλευρά της Ελλάδας να «πιάνουν» εικόνα μέχρι το μέσο του Αιγαίου, παραβιάζοντας ακόμη και αυτή την πάγια πρακτική του ΝΑΤΟ η οποία λέει ότι κάθε χώρα πρέπει να έχει την εποπτεία όλου του εναερίου χώρου που καλύπτει το FIR της και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδος το Αιγαίο είναι όλο εντός του FIR Αθηνών. Θα πρέπει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση να φύγει από το τραπέζι συνομιλιών δίνοντας έτσι απάντηση στην Τουρκική θρασύτητα που με Αμερικανική υποστήριξη φαλκιδεύει την εθνική μας κυριαρχία. Εάν γίνει δεκτή η αξίωση του Τουρκίας με τη στήριξη κάποιων εταίρων στο ΝΑΤΟ τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα τεθούν τάχα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σε αστυνόμευση, έλεγχο και εποπτεία από την Τουρκία. Εφ’ όσον οι ΗΠΑ υλοποιούν τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, που σημαίνει διχοτόμηση το Αιγαίο, η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση ούτε στις διαπραγματεύσεις ούτε και στο ΝΑΤΟ. Το αίτημα για απόσυρση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από το στρατιωτικό σκέλος και τη νέα δομή του ΝΑΤΟ είναι σήμερα αναγκαίο όσο ποτέ.
Το ΔΗΚΚΙ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση προκειμένου να υπάρξει άμυνα απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο ενιαίος χώρος Κύπρος - Αιγαίο -Θράκη από τη νέα τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: