Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΣΥΝ:Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Κλιμάκιο του ΣΥΝ στα μπλόκα αγροτών στο Κάστρο και την Αλαμάνα



Τη δική τους απάντηση τους στις εκατό μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, δίνουν οι αγρότες στους δρόμους και στα μπλόκα του αγώνα.
•    Της κυβέρνησης που επί εκατό μέρες, απλά παρακολουθεί την βαθύτατη οικονομική κρίση και την κατάρρευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, που έχουν γονατίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους αγρότες της χώρας μας.
•    Που αφήνει ανενόχλητη την ασυδοσία της αγοράς, των καρτέλ και των παράνομων ελληνοποιήσεων στα αγροτικά προϊόντα.
•    Που, αντί  να πάρει όλα τα μέτρα για να καταβληθούν έγκαιρα οι πολύτιμες για το αγροτικό εισόδημα κοινοτικές ενισχύσεις, τους δίνει ψίχουλα  και μάλιστα σαν δάνειο το οποίο πριν καν φτάσει στα χέρια τους, απομυζήθηκε  από τα κάθε λογής συμφέροντα που λυμαίνονται χρόνια τώρα τον αγροτικό χώρο.
•    Που παρά τα μεγάλα λόγια και τις προεκλογικές υποσχέσεις, δεν έχει σκοπό να χαράξει καμιά στρατηγική για τον αγροτικό τομέα.
Πέρσι, ο κ. Παπανδρέου απαιτούσε το ένα από τα 28 δις των τραπεζών να δοθεί στους αγρότες.
Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαγγέλλουν δήθεν «αγροτική μεταρρύθμιση» υπονομευμένη εξ αρχής από τα δημοσιονομικά πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της σε βάρος των πολλών.
Μάταια προσπαθεί, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, να κατευνάσει την οργή των αγροτών και να σταματήσετε τις κινητοποιήσεις, με έωλες υποσχέσεις  και προσχηματικό διάλογο.
Δεν είναι επαίτες οι αγρότες. Δεν ζητάνε ψίχουλα, ούτε κοινωνικά επιδόματα. Απαιτούν ριζοσπαστικές  τομές και αλλαγές τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο άσκησης της αγροτικής πολιτικής της χώρας .
Πολιτικές μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και πελατειακές εξαρτήσεις.
Ο ΣΥΝ είναι σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών, στηρίζοντας τους αγώνες για μια ριζοσπαστική εθνική στρατηγική για την αγροτική ανάπτυξη και την ριζική αλλαγή της ΚΑΠ σε όφελος των μικρών και μεσαίων παραγωγών.
Σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΝ με επικεφαλής  τον Στέφανο Μπαγιώργο, μέλος Π.Γ. και υπεύθυνο για την αγροτική πολιτική, την υπεύθυνη του τμήματος αγροτικής πολιτικής Ειρήνη Κατσινοπούλου και αντιπροσωπεία των Ν.Ε. Βοιωτίας και Φθιώτιδας, θα επισκεφτεί τα μπλόκα των αγροτών  στο Κάστρο και την Αλαμάνα.
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: