Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Προσοχή! Μη σε παγιδέψουν ξανά με ψέματα και απάτες. Μη βάλεις το κεφάλι σου στην καρμανιόλα



Εργαζόμενη, εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, νέα, νέε
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, η ΝΔ, με μια φωνή σου λένε: «Ότι έγινε, έγινε... ότι κι αν πεις έχεις δίκιο, αλλά τώρα δεν υπάρχουν χρήματα. Η χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Οι ευρωπαίοι μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, οι κερδοσκόποι μας εκβιάζουν για να δανείσουν το κράτος. Κινδυνεύουμε να μας βγάλουν από την ευρωζώνη».
Για να καταλήξουν: Μη ζητάς τίποτε, βάλε πλάτη να βγούμε από την κρίση. Δέξου: πάγωμα και μείωση μισθών και συντάξεων, νέα φορολογικά βάρη, αντιασφαλιστικά μέτρα, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, τη μερική απασχόληση, την ιδιωτικοποίηση των πάντων...
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
Κινδυνολογούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που διαγκωνίζονται για τον έλεγχο των αγορών της ευρύτερης περιοχής, για μεγαλύτερα μερίδια σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Χρήματα, δυνατότητες υπάρχουν. Ήταν τεράστια και υψηλή η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και συνεχίζει να είναι στην περίοδο της κρίσης. Έχουν στο σεντούκι τους τεράστιο πλούτο και τον υπερασπίζονται.
Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος δεν τα δημιούργησες εσύ, αλλά οι τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις και οι φοροαπαλλαγές που τους έδωσαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συνεχίζουν να δίνουν για να χρηματοδοτηθούν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι κ.α. Αυτοί πάλι σήμερα πιέζουν για νέα προνόμια και κέρδη, ενώ ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα αρπάξει τη μερίδα του λέοντος. Αυτοί εκβιάζουν και κινδυνολογούν.
Γι' αυτούς δανείζονται και τώρα. Σε σένα θα στείλουν ΞΑΝΑ το λογαριασμό. Η σπατάλη του δημοσίου και η κακοδιαχείριση που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι φταίει, είναι μια μικρή τρύπα μπροστά στη μεγάλη ληστεία που σου κάνει η πλουτοκρατία.
Η κυβέρνηση δεν παίρνει άγρια αντιλαϊκά μέτρα μόνο γιατί της το επιβάλει η ΕΕ, αλλά και γιατί συμφωνεί, γιατί συμφέρουν την πλουτοκρατία  Μέσα στην ΕΕ μπορεί οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί όμιλοι να «μαλλιοτραβιούνται» για το ποιοι θα έχουν τις λιγότερες απώλειες  και ποιος θα ενισχυθεί στη μάχη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, αλλά στο ποιος θα πληρώσει, όλες οι κυβερνήσεις ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ να πληρώσουν οι λαοί.
Αν σκύψεις το κεφάλι θα στα πάρουν όλα. Δεν θα είναι προσωρινά. Θα είναι για πάντα.
Μη δέχεσαι να σε κοροϊδεύουν και πάλι τα κόμματα της ΕΕ! Αυτοί σου έλεγαν ότι μέσα στην ευρωζώνη, στην ΟΝΕ και την ΕΕ, θα ήσουν σίγουρος και ασφαλής. Η ευρωζώνη και η ΕΕ αποδείχτηκε ότι είναι μια λυκοσυμμαχία. Ήταν και είναι επιλογή της πλουτοκρατίας για να σε εκμεταλλεύεται ακόμα περισσότερο. Το μέσα ή έξω από την ευρωζώνη είναι δικό τους δίλημμα.
Μη σε φοβίζουν. Ο «ευρωμονόδρομος» και σε φάση ανάπτυξης και σε περίοδο κρίσης, υπηρετεί την πλουτοκρατία που σε ληστεύει.
Μπορούμε να γλυτώσουμε τα χειρότερα!
Να αποκρούσουμε  την αντιλαϊκή θύελλα,  μόνο αν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, αντεπιτεθούμε μαζί στη γραμμή: Καμιά θυσία για τα κέρδη και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ανυπακοή στον «ευρωμονόδρομο».
Κοινό λαϊκό μέτωπο τώρα για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επίδομα σε όλους τους ανέργους. Να ματαιώσουμε τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Να φορολογηθούν δραστικά οι μεγάλες επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα προνόμια και οι φοροαπαλλαγές τους.
Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης.  Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την συνταξιοδότηση των γυναικών στα 65. Σταθερή εργασία για όλους. Σύγχρονη δωρεάν Παιδεία και  υγεία, να καταργηθεί τώρα κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτούς τους τομείς.
Τιμώρησε  τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες,
γυναίκες, νέοι, μετανάστες,
απαντάμε με κοινό αγώνα.
ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: