Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ακαρπη η συνάντηση Μπατζελή με αγρότες



Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 14 μπλόκων που συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
«Σεβόμενοι τις αρχές του διαλόγου και μένοντας πιστοί στις αρχές της δημοκρατίας και της αγωνιστικής διεκδίκησης, όπως αυτές σηματοδοτηθηκαν από το πολιτικό μήνυμα της βιωσιμότητας, και λαμβάνοντας απαντήσεις που δεν δίνουν άμεσες λύσεις στη δεινή οικονομική και κοινωνική θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ελληνας αγρότης, αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα», ανακοίνωσε η συντονιστική επιτροπή.
Από την πλευρά της η Κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων, αλλά υπάρχει η δυνατότητα με τις θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, να εξοικονομηθούν πόροι, όπως από το κόστος των εισροών, από τις καλύτερες εμπορικές τιμές και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα».
«Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων, των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα» ανέφερε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει η αγορά, η οικονομία και η ίδια η κοινωνία. Οι αγρότες είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό στρώμα που γνωρίζει τα προβλήματά του, γνωρίζει την οικονομική του κατάσταση. Νομίζω ότι θα δώσουν τις σωστές λύσεις για την κατάσταση αυτή που αιχμαλωτίζει το σύνολο της κοινωνίας», επισήμανε.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο», δήλωσε ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο διάλογος που ξεκινάει, θα είναι εποικοδομητικός και δημιουργικός. Πρόσθεσε ότι «οι αγρότες είναι άνθρωποι με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, πιστεύω πως θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα δώσουν τη λύση που πρέπει». 

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης 

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας είπαν ότι δεν άκουσαν κάτι καινούριο από την κ. Μπατζελή. Μάλιστα, έχουν αποφασίσει κάθοδο στην Αθήνα, τη Δευτέρα, με λεωφορεία, για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο.
Το Σάββατο, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν να κλείσουν από τις 11.00 έως τις 15.00, Δευτέρα και Τρίτη, κεντρικές οδούς και παρακαμπτήριους, προκαλώντας κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ, ενώ θα διεξάγεται η διημερίδα για το αγροτικό

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: