Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Κ.Κ.Ε-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Διασφάλιση και διεύρυνση των παροχών προς τους εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ


Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης



Το Υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι ο ΟΑΕΔ έχει στερέψει οικονομικά, με τη χαρακτηριστική φράση «δεν υπάρχει σάλιο».
Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν από μόνες τους μια ακόμη πρόκληση διότι την ίδια στιγμή που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους με τη ρομφαία της οικονομικής χρεοκοπία μοιράζονται αφειδώς εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μόνο το τελευταίο πρόγραμμα επιδότησης μεγάλων επιχειρήσεων που εξαγγέλθηκε ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο, κυβερνητικές θητείες του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ έχουν μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε μια μεγάλη δεξαμενή άντλησης του μόχθου των εργαζομένων προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα χρήματα του ΟΑΕΔ είναι χρήματα των εργαζομένων που αποδίδονται με τη μορφή κρατήσεων είτε από τις εργατικές είτε τις εργοδοτικές εισφορές, αφού τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πολιτεία οφείλει στον ΟΑΕΔ 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που παρακρατήθηκαν με σκοπό να καλυφθούν ελλείμματα του ΙΚΑ, τα οποία έχει δημιουργήσει η εισφοροδιαφυγή, η ανασφάλιστη εργασία και η υποχρηματοδότηση του κράτους.
Η κρίση και τα ελλείμματα που δημιουργούνται οφείλονται στο σύστημα που υπηρετείται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν έχουν καμία υποχρέωση να φορτωθούν άλλα βάρη. Το «μάρμαρο» να το πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν όλες οι παροχές των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ και να πάψει ο εμπαιγμός και ο εκφοβισμός των εργαζομένων.

Ο βουλευτής
Γιώργος Μαυρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: