Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ: Κάλεσμα ενότητας από το μπλόκο της Νίκαιας. Ο ενωτικός πανελλαδικός αγώνας να στηριχθεί στην κοινή απόφαση για μη συμμετοχή στον λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» στον οποίο καλεί η κυβέρνηση, στην κοινή απαίτηση να καταργηθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη», στο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο


Kάλεσμα ενωτικής αγωνιστικής δράσης απευθύνει το μπλόκο της Νίκαιας προς όλους τους αγωνιζόμενους αγρότες που βρίσκονται σε όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί σ' ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή αγωνιστική πορεία στο δρόμο προς την κλιμάκωση του αγώνα της αγροτιάς. Μια ενωτική αγωνιστική δράση που θα χτιστεί στην κοινή απόφαση της μη συμμετοχής στον λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» στον οποίο καλεί η κυβέρνηση, στην κοινή απαίτηση να καταργηθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη», σε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

Στο κάλεσμα επισημαίνεται ότι «η μαζική συμμετοχή, το περιεχόμενο των αιτημάτων και ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρό όπλο, ικανό να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής, να επιβάλλει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού και της χώρας μας».
Η πρωτοβουλία αυτή του μπλόκου της Νίκαιας μπορεί να δώσει νέα ώθηση και μεγάλη ορμή στην πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση και ν' αυξήσει έτσι την πίεση προς την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών.
Το κάλεσμα το οποίο εγκρίθηκε, χτες το απόγευμα, από τη συνέλευση των αγροτών στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας, αναφέρει: «Καλούμε τους συναδέλφους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλα τα μπλόκα του αγώνα, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία, στη Θράκη, ανεξάρτητα απ' τις επιμέρους διαφορές μας, να συντονιστούμε όλοι μαζί και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Χωρίς να πέσουμε στην παγίδα της δήθεν "διαβούλευσης" που προωθεί η κυβέρνηση, να κλιμακώσουμε την κοινή αγωνιστική μας πορεία»

Ξεκάθαρα δηλώνεται στο κάλεσμα ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες δεν έχουν καμιά διάθεση να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετάσχουν στον στημένο και προσχηματικό «κοινωνικό διάλογο».



Και σαφώς αναφέρεται ότι η πάλη της αγροτιάς στοχεύει στο να εμποδίσει την προσπάθεια να επιβληθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα και μη», που στόχο έχει την καταστροφή και το διώξιμο από την αγροτική παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.
Τα έξι αιτήματα πάνω στα οποία καλούνται να συντονίσουν την πάλη τους όλα τα μπλόκα, εκφράζουν το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών, αφορούν το σύνολο, σχεδόν, των αγροτικών προϊόντων κι αποτελούν τις ουσιαστικές διεκδικήσεις που αναφέρονται όχι μόνο στο «σήμερα», αλλά και στο «αύριο» της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ξεκληρίζεται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων...
Μιλώντας στην συνέλευση των αγροτών στο χώρο του μπλόκου ο Β. Μπούτας, υπογράμμισε ότι μόνο με τον ενωτικό, αποφασιστικό, επίμονο και υπομονετικό αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Και τόνισε ότι το μπλόκο της Νίκαιας, με τη μαζικότητα, τον δυναμισμό και την αραγή ενότητά του, μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη διαμόρφωση της κοινής αγωνιστικής πορείας, σε πανελλαδικό επίπεδο, που χρειάζεται για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας.



Από το μπλόκο της Νίκαιας.
Πηγή:Ριζοσπάστης


Δεν υπάρχουν σχόλια: