Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο αγωνιστικός... «αυτοματισμός».Να στρέψουν το λαό κατά του αγώνα της αγροτιάς επιχειρούν με κάθε μέσο οι κυβερνώντες


Nα στρέψουν το λαό κατά του αγώνα της αγροτιάς επιχειρούν με κάθε μέσο οι κυβερνώντες και οι εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν και στηρίζουν, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχει οδηγήσει την αγροτιά σε δεινή θέση. Το μέλλον που της επιφυλάσσει αυτή η πολιτική, είναι φτώχεια και ξεκλήρισμα. Η αγροτιά και το συνεπές αγροτικό κίνημα δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Κι αν ο αγώνας της αγροτιάς «ξινίζει» το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τη ΝΔ, τον Σαμαρά, το ΛΑ.Ο.Σ., τον Καρατζαφέρη και άλλους, δικό τους πρόβλημα.


Mε το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους ξεκίνησε πάλι η επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού». Δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά. Συνέβαινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όταν τα τρακτέρ έβγαιναν στους δρόμους. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άρχισε να δημιουργεί κλίμα με δηλώσεις στελεχών της, «για πράξεις βίας και αυθαιρεσίας»«για παρακώλυση συγκοινωνιών και ελεύθερης επικοινωνίας των πολιτών» ή όπως είπε χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή «δεν αντέχει η χώρα να λοιδορείται και να διασύρεται». Από κοντά συνηγορούν τα αστικά ΜΜΕ και τα κάθε λογής «παπαγαλάκια», όπως και οι φορείς των μεγαλοεπιχειρηματιών. Χαρακτηριστικό είναι πως από την πρώτη κιόλας μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων βγήκαν να «διαμαρτυρηθούν» ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ακολούθησαν κι άλλοι εκπρόσωποι της «ελεύθερης αγοράς» και της αστικής τάξης.


Όλα αυτά φυσικά, δε γίνονται τυχαία. Ο «κοινωνικός αυτοματισμός», δεν είναι τίποτα άλλο από την ενεργοποίηση των μηχανισμών που διαθέτει η άρχουσα τάξη, για την κατασυκοφάντηση του δίκαιου αγώνα της αγροτιάς και για την τρομοκράτηση των αγωνιζομένων αγροτών. Και χρησιμοποιείται ως «μέσο» για έχουν «καλύτερο πεδίο δράσης» οι εισαγγελείς και η αστυνομία. Ομως ο αγώνας της αγροτιάς δεν μπορεί να συκοφαντηθεί και δεν μπορεί να καμφθεί με τέτοια τερτίπια. Η άρχουσα τάξη και οι εκφραστές των συμφερόντων της χρησιμοποιούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» ενάντια σε κάθε αγώνα, σε κάθε απεργία, σε κάθε κινητοποίηση. Είτε είναι των ναυτεργατών, είτε των συμβασιούχων, είτε των εργαζομένων στην καθαριότητα. Και είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα.


Η αγροτιά καλείται να μη λυγίσει σε κάθε επίθεση ενάντιά της, σε κάθε μεθόδευση που αποσκοπεί στο σβήσιμο της φλόγας του αγώνα. Η αγροτιά καλείται να κλιμακώσει τον αγώνα της με ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων πανελλαδικά. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι: «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη και του εργάτη.» Σε καμιά περίπτωση ο αγώνας του εργάτη δεν είναι σε βάρος του αγρότη, ούτε ο αγώνας του αγρότη σε βάρος του εργάτη. Ολοι όσοι κατηγορούν και συκοφαντούν τον αγώνα, θα πρέπει να απομονωθούν. Ολοι αυτοί θέλουν να πλήξουν ακόμα περισσότερο το λαό και ο λαός δεν πρέπει αυτό το χάπι να το καταπιεί. Η εργατιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, καλούνται να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τα αιτήματα της ξεσηκωμένης αγροτιάς, όπως αυτά εκφράζονται καθαρά στο μπλόκο της Νίκαιας, είναι κοινά αιτήματα όλων των εργατών και αυτοαπασχολούμενων στη χώρα.



Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: