Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΔΗ.Κ.ΚΙ:Οι δηλώσεις Κουβέλη αποπροσανατολίζουν και δυσχεραίνουν την προσπάθεια ευρύτερης αντίστασης στην νεοφιλελεύθερη επιδρομή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα βρει άλλοθι από τα αριστερά της.




Οι δηλώσεις Κουβέλη περί συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο δήμο στις προσεχείς τοπικές εκλογές δημιουργούν σύγχυση και δυσχεραίνουν την προσπάθεια δημιουργίας μιας αναγκαίας ευρύτερης συμμαχίας της Αριστεράς και του συνεπή σοσιαλιστικού - προοδευτικού χώρου για την αναχαίτιση και ανατροπή του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού και μια άλλη - ριζικά διαφορετική - πορεία της χώρας.
Όπως άλλωστε - από πριν τις εκλογές - με σαφήνεια επισημαίνει στις αποφάσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ πρεσβεύει την ίδια κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά αδιέξοδη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που με απόλυτη συνέπεια εφάρμοσε η ΝΔ.
Σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα τις «απαιτήσεις των αγορών» ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του παρασιτικού χρηματιστικού - τραπεζικού συστήματος που λυμαίνεται την Ελληνική Οικονομία και του διευθυντηρίου της Ε. Ένωσης σπεύδει να ολοκληρώσει τις νεοφιλελεύθερες-ταξικές αναδιαρθρώσεις και την γιγαντιαία ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος σε βάρος της πραγματικής Οικονομίας του τόπου και της εγχώριας παραγωγής. Σπεύδει να συνεχίσει ό,τι άφησε ημιτελές, ό,τι δεν πρόλαβε να περατώσει η ΝΔ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ακριβώς την ίδια συνταγή που οδήγησε στην κρίση αδιαφορώντας για το κραχ τύπου Αργεντινής στο οποίο τα διεθνή και εγχώρια αρπαχτικά οδηγούν πλέον την χώρα. Απαντά στην κρίση του νεοφιλελευθερισμού με ακόμη περισσότερο νεοφιλελευθερισμό! αδιαφορώντας πλήρως για το καθεστώς γενικευμένης φτώχιας και υπανάπτυξης, το καθεστώς του κοινωνικού Μεσαίωνα το οποίο προετοιμάζεται προς «δόξαν των αγορών» και του διευθυντηρίου της Ε. Ένωσης να εγκατασταθεί στη χώρα. Σε αυτήν την προσπάθειά της αναζητεί και έμμεσα άλλοθι και συναινέσεις «από τα αριστερά της» ελπίζοντας έτσι να αντισταθμίσει και να αποσοβήσει, την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. Να είναι βέβαιη, δεν θα της δοθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: