Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Για τους παράνομους μετανάστες,τείχος στα σύνορα με την Αίγυπτο θα χτίσει το Ισραήλ



Την απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με την Αίγυπτο για την «ασφάλεια της χώρας» ανακοίνωσε την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ.Νετανιάχου. Την ίδια στιγμή, τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ενέκρινε επίσης σχέδια για την εγκατάσταση αυξημένων μέσων παρακολούθησης στα σύνορα με την Αίγυπτο, προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο παράνομων μεταναστών και ενόπλων στη χώρα.
«Πήρα την απόφαση να κλείσω τα νότια σύνορα του Ισραήλ στους παρείσακτους και τους τρομοκράτες. Αυτή είναι μια απόφαση στρατηγικής σημασίας για τη διατήρηση του εβραϊκού και δημοκρατικού χαρακτήρα του Ισραήλ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπ.Νετανιάχου.
Χιλιάδες Αφρικανοί και άλλοι μετανάστες εισέρχονται στο Ισραήλ από τα σύνορα με την Αίγυπτο, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής.
Ο Μπ.Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να δέχεται πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, αλλά τόνισε: «δεν μπορούμε να αφήσουμε δεκάδες χιλιάδες παράνομους εργάτες να εισέλθουν στο Ισραήλ από τα νότια σύνορά μας και να πλημμυρίσει η χώρα με παράνομους αλλοδαπούς».
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κατασκευάζει φράκτη γύρω και μέσα στη Δυτική Όχθη, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα
Τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ο αρχηγός του ριζοσπαστικού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ σκοτώθηκαν την Κυριακή σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές.

Οι τρείς άνδρες ήταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, γεγονός που επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση, αναφέροντας ότι ήταν μέλη των Ταξιαρχιών αλ Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών είναι ένας διοικητής της Ισλαμικής Τζιχάντ, ο Αουάντ Αμπου Νουσέιρ, ο οποίος, σύμφωνα με το Ισραήλ «ήταν πίσω από δεκάδες επιθέσεις με πυροβόλα και εκρηκτικά».

Εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι Παλαιστίνιος ένοπλος «ετοιμαζόταν να ρίξει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ».

«Δεν θα ανεχτούμε τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και θα απαντάμε με την ίδια σκληρότητα όπως τώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.



Πηγή:www.in.gr-Newsroom ΔΟΛ



Δεν υπάρχουν σχόλια: