Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η ρύπανση του Ασωπού έχει ονοματεπώνυμο.


«Εγκληματική διαπλοκή μεγάλης έκτασης ανάμεσα στις βιομηχανίες, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την αυτοδιοίκηση της περιοχής» με αποτέλεσμα τη ρύπανση του Ασωπού ποταμού καταγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην εν λόγω καταγγελία γίνεται λόγος και για συγκάλυψη των υπευθύνων αυτού του μεγάλου οικολογικού εγκλήματος.

Οι καταγγελίες στηρίζονται στην έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία αναφέρεται ότι , οι εταιρείες που ελέγχθηκαν έχουν άδειες λειτουργίας που εκδόθηκαν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ο ευρωβουλευτής των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποστηρίζει ότι η έκθεση παρελήφθη τον Μάρτιο του 2008, «αλλά οι σελίδες στις οποίες αναφέρονταν τα ονόματα των εταιρειών και τα ονόματα των υψηλόβαθμων της Νομαρχίας Βοιωτίας, στους οποίους το κλιμάκιο ελέγχου καταλόγιζε παραλείψεις, είχαν εξαιρεθεί».

Οσοι ενδιαφέρονται να δουν αναλυτικά την έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα ονόματα των εταιριών μπορούν να επισκεφτούν την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.oikologoiprasinoi.eu/images/stories/aswpos_ekthesielegxou_mar08.pdf

Πηγή:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: