Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Καταγγέλλει τις επιθέσεις κατά του ΚΚ Ισράηλ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του δημάρχου της Ναζαρέτ
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο της Ναζαρέτ Ρ. Ζεράισι, που συνεργάζεται με το ΚΚ Ισραήλ, και γενικότερα τις διώξεις που αντιμετωπίζει το κόμμα. Από την επίθεση στο σπίτι του δημάρχου της Ναζαρέτ, Ραμίζ Ζεράισι, τραυματίστηκε ο σωματοφύλακάς του, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης. Σχολιάζοντας την επίθεση, ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας, υποστράτηγος Σάιμον Κορέν, μίλησε για «ένα κύμα επιθέσεων κατά αξιωματούχων των τοπικών αρχών στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο δε θα περάσει ατιμώρητο» και το απέδωσε σε ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος.
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με χειροβομβίδα που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη στο σπίτι του Ραμέζ Ζεράισι, δημάρχου της Ναζαρέτ, συνεργαζόμενου με το ΚΚ Ισραήλ στο Δημοκρατικό Μέτωπο για Ισότητα και Ειρήνη.
Η τρομοκρατική αυτή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που παραμένει αμείωτη η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, ένα χρόνο μετά από τη δολοφονική εισβολή στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν τα αντικομμουνιστικά κρούσματα, οι απαγορεύσεις και οι διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ισραήλ. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη απαγόρευση των εκδηλώσεων του ΚΚ Ισραήλ στα πανεπιστήμια, ενώ λίγες εβδομάδες πριν η ισραηλινή κυβέρνηση επεδίωξε τη δίωξη του μέλους του ΠΓ και βουλευτή του ΚΚ Ισραήλ σ. Μοχάμαντ Μπαρακί.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και στο ηρωικό ΚΚ Ισραήλ που αντιστέκεται και αντιπαλεύει την ιμπεριαλιστική πολιτική του κράτους του Ισραήλ».



Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: