Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. Συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι. Την Κυριακή 7 Φλεβάρη, στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη)


Συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι - σάρκα από τη σάρκα του λαού μας - διοργανώνουν οι κλαδικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ , την Κυριακή 7 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη).
«Η πρωτοβουλία αυτή», αναφέρουν οι διοργανωτές, «γίνεται με αφορμή τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, όπου οι εργάτες και οι νέοι για άλλη μια φορά στηρίζουν οικονομικά το ΚΚΕ, γυρίζουν την πλάτη στον αντικομμουνισμό και τις συκοφαντίες, στηρίζουν για άλλη μια φορά το Κόμμα τους. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός της υπερκάλυψης των πλάνων των Κλαδικών Οργανώσεων.
Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να αναδείξουμε την αντίληψή μας για τον εργατικό λαϊκό πολιτισμό, όπως αυτός δένεται με την ιστορία του εργατικού κινήματος στην πατρίδα μας. Μέσα από την ταξική πάλη και τις κοινωνικές συνθήκες γεννιέται κάθε φορά η ανάγκη να τραγουδηθεί, να απεικονισθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης για δουλειά, μόρφωση, ζωή με δικαιώματα ως τον αγώνα για ανατροπή του καπιταλισμού και την κατάκτηση της δικής της εξουσίας. Αυτά θέλουμε να αναδείξουμε με την πρωτοβουλία αυτή, με την εθελοντική προσφορά συντρόφων και φίλων μας καλλιτεχνών, που θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως μπορούν να διοργανώνονται εκδηλώσεις τέτοιου περιεχομένου με ποιότητα και αισθητική, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες.
Καλούμε τους συντρόφους μας εργάτες, τους Κνίτες, τους φίλους μας, μαζί με τις οικογένειές τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, να τραγουδήσουμε μαζί τους καημούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να "γεμίσουμε τις μπαταρίες μας" για τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση στις 10 του Φλεβάρη».
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, θ' ακουστούν: «Ο Θερμαστής», «Βασίλεψες αστέρι μου», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Της κοινωνίας η διαφορά», «Γυάλινος κόσμος», «Δραπετσώνα», «Φάμπρικες», «Της γερακίνας γιος», «Τραγούδι της δουλειάς» κ.ά. Ακόμη, μια επιλογή από αντάρτικα τραγούδια: «Σαν ατσάλινο τείχος» («Στους καπεταναίους του ΕΛΑΣ»), «Παιδιά σηκωθείτε» κ.ά., το «Τραγούδι της Αλληλεγγύης» (Μπρεχτ), του Κόκκινου Στρατού, τραγούδια της μετανάστευσης («Μιλώ για τα παιδιά μου», «Στις φάμπρικες της Γερμανίας» κ.ά.), «Το σύστημα είναι ένοχο», «Ο Στράτος», «Στη δουλειά και στον αγώνα», «Το Δέντρο», «Πάγωσε η τσιμινιέρα», «Το Πέραμα» κλπ.
Ανάμεσα στα τραγούδια, θα διαβαστούν κείμενα που αναφέρονται σε κορυφαίες στιγμές των εργατικών αγώνων και πώς αυτοί οι αγώνες ενέπνευσαν τη μουσική δημιουργία. Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: