Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ- 66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΕΚΡ: Ο λαός βρίσκεται σήμερα σε πολιορκία

«Πέρασαν 65 χρόνια από τότε που ο φασισμός νικήθηκε και μέχρι σήμερα ακούγονται φωνές που επιδιώκουν τη δικαίωση των εγκλημάτων των ναζιστών. Φωνές που επιδιώκουν να εξισώσουν τα θύματα και τους θύτες, τους απελευθερωτές και τους κατακτητές. Σε ορισμένες χώρες έχουν προχωρήσει παραπέρα, στην ηρωοποίηση των συνεργατών των ναζί», αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντιεφ.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημειώνει την ανάγκη «απόκρουσης της διαστρέβλωσης της ιστορίας», ωστόσο παραβλέπει πως οι κυβερνητικές δυνάμεις στη χώρα του ηγούνται της προσπάθειας διαστρέβλωσης της σοβιετικής ιστορίας, μεταξύ άλλων και πλευρών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.



Αυτό του θυμίζει με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), στην οποία αναφέρεται στην 66η επέτειο της σπασίματος της πολιορκίας του Λένινγκραντ, που τιμήθηκε στην πόλη χτες 27 Γενάρη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Ο σοβιετικός λαός νίκησε τους φασίστες, ωστόσο οι κύριοι "δημοκράτες", που αναρριχήθηκαν στην εξουσία, ως πρώτη τους υπόθεση έκαναν την αλλαγή του ονόματος της πόλης, με δόλιο τρόπο (...) Αμέσως μετά αποφάσισαν να αποκλείσουν τις λαϊκές οργανώσεις από τις επίσημες εκδηλώσεις στο νεκροταφείο Πισκαριόφ. Αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε και στη φετινή επέτειο. Ο ιδεολογικός πόλεμος κατά του σοβιετικού παρελθόντος, κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας οξύνεται. Οι εργαζόμενες τάξεις της Ρωσίας και του Λένινγκραντ βρίσκονται σήμερα σε μια κατάσταση ιδιόμορφης πολιορκίας, που έχουν επιβάλλει οι αστικές αρχές. Ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται σε "πολιορκία", αποκλεισμένος από τα μέσα ενημέρωσης, από την ιδιοκτησία, από τη συμμετοχή στη διεύθυνση της χώρας, από τις κοινωνικές εγγυήσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Σοβιετικοί στρατιώτες καίνε την ταμπέλα που είχαν στήσει οι Γερμανοί προς την κατεύθυνση του Λένινγκραντ. Στην ταμπέλα αναγραφόταν το όνομα που έχουν δώσει και οι σημερινές ρωσικές αρχές στην πόλη του Λένιν: St.- Petersburg (Αγία Πετρούπολη)


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: