Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου - 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία


Την Παρασκευή 4 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στις Βρυξέλλες η 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία.
Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια ανάλογων πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν το 2006 και έχουν πλέον σταθεροποιηθεί σε ετήσια βάση. Προϊόν των συναντήσεων αυτών ήταν μια σειρά δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και μια έκκληση που στηρίχθηκε από εκατοντάδες συνδικαλιστές και εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες (περισσότερες πληροφορίες
http://edu4all.kke.gr/
 Η φετινή συνάντηση έχει θέμα «Η επιχείρηση παραχάραξης της Ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην εκπαίδευση», θέμα που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο καθώς η παραχάραξη της ιστορίας αποτελεί ουσιαστικό συστατικό της αντικομμουνιστικής επίθεσης που δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη.

Στο κέντρο της συζήτησης θα τεθεί η κατάσταση με τα σχολικά εγχειρίδια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιστρατεύονται σε αυτή την εκστρατεία επιδιώκοντας να δηλητηριάσουν τις νεανικές συνειδήσεις από πολύ μικρή ηλικία και θα ανταλλαχθούν εμπειρίες από τις αντιστάσεις και τους αγώνες που αναπτύσσονται από εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, και γονείς.
Η συμμετοχή στο Σεμινάριο αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 20 κομμουνιστικά και εργατικά  κόμματα από όλη την Ευρώπη.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: