Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το «διάλογο» για το αγροτικό ζήτημα 25/1/2010


Ο διάλογος φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση στο Ζάπειο, επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς αλλά τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή της στην μοίρα του ξεκληρίσματος που τους οδηγεί η κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ.
Ο στόχος της κυβέρνησης και όλων των άλλων υποστηρικτών της ΚΑΠ, είναι να παρουσιάσουν αυτή την αντιαγροτική πολιτική ως αναγκαία, ώστε να γίνει πιο γρήγορα και καλύτερα η εφαρμογή της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι  διαρθρωτικές αλλαγές που παρουσίασε. Η «ισορροπία της αγοράς» για την οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι παραμύθι. Η ΚΑΠ που στηρίζουν και υλοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφαρμόζει την πλήρη απελευθέρωση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, παραδίδοντας τους μικρούς παραγωγούς και καταναλωτές στη στυγνότερη εκμετάλλευση των εμποροβιομηχάνων, των τραπεζών και των καρτέλ, που λυμαίνονται την παραγωγή και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων σε βάρος τους. Κανένας έλεγχος τιμών δεν μπορεί να υπάρξει προς όφελος των παραγωγών και των καταναλωτών όσο βρίσκονται στα χέρια των μονοπωλίων οι εισαγωγές, η συγκέντρωση των αγροτικών προϊόντων, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, συνολικά οι πρώτες ύλες και η εμπορία των τροφίμων.
Η ενίσχυση της λεγόμενης επιχειρηματικότητας είναι η επιδότηση με κρατικούς και κοινοτικούς πόρους, δηλαδή χρήματα των λαών, της συγκέντρωσης της παραγωγής και της γης προκειμένου να επιταχυνθεί και να ολοκληρωθεί η εκτόπιση των φτωχών αγροτών και η συμπίεση των μεσαίων.
Η φτωχή και μεσαία αγροτιά πρέπει να απαντήσει στην συκοφαντία και τις απειλές της κυβέρνησης δυναμώνοντας και συντονίζοντας τον αγώνα της, απαιτώντας την λήψη των άμεσων εκείνων μέτρων που θα της επιτρέπουν να συνεχίσει την παραγωγή της.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης πρέπει να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Να απαντήσουν έτσι στο αντιδραστικό μέτωπο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που επιδιώκει με κάθε τρόπο και μέσο να ηττηθεί ο αγώνας της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς. Ο αγώνας της είναι δίκαιος και η ικανοποίηση των αιτημάτων της συμφέρει όλο το λαό.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: