Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»!

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες

Μία πρωτόγνωρη ιδεολογική τρομοκρατία έχουν εξαπολύσει τα επιτελεία της κυβέρνησης, της αστικής τάξης και της ΕΕ. «Η χώρα καταρρέει», «βρισκόμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας», «κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία» είναι μερικά από τα σενάρια που καθημερινά αναπαράγονται πρόθυμα από τα αστικά ΜΜΕ. Στόχος τους είναι να πειθαναγκάσουν το λαό και τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απαιτήσεις του κεφάλαιου και της ΕΕ, να συναινέσουν αδιαμαρτύρητα στη νέα ληστεία που μεθοδεύει σε βάρος τους, από την εκλογή της κιόλας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ’ εντολή των ιμπεριαλιστικών επιτελείων της ΕΕ.

Το κακόφημο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» αποτελεί τη συμπύκνωση αυτής της επίθεσης. Δεν είναι τίποτε άλλο από την πλήρη παράδοση της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο για να συνεχίσουν την «εξυγίανση» που ακολούθησαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες είτε με την ένταξη στην ΕΟΚ είτε με την ένταξη στην ΟΝΕ της «ισχυρής Ελλάδας». Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» αποτελεί το «συμβόλαιο» της αστικής τάξης και της κυβέρνησή της με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για το ξεπούλημα της εργατικής τάξης, όλου του εργαζόμενου λαού και όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Με στόχο -υποτίθεται- τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αυτό που έρχεται για το λαό είναι πραγματικά δυσβάσταχτο:

· Νέα φοροεπιδρομή με αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων και μείωση του αφορολόγητου, που θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού εισοδήματος.

· Μείωση μισθών, με ξεκίνημα από τους Δημόσιους Υπάλληλους και τα επιδόματά τους, που ανοίγει το δρόμο για αντίστοιχη μείωση όλων των μισθών.

· Δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών για ασφάλιση και περίθαλψη, που ήδη δρομολογείται με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

· Μαζικές απολύσεις συμβασιούχων σε μια περίοδο που η ανεργία τσακίζει κόκαλα.

· Παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων και επέκταση των «ελαστικών» μορφών εργασίας και της υποαπασχόλησης.

· Νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων που θα σημάνει χιλιάδες απολύσεις, αλλά και μεγαλύτερη επιβάρυνση του ελληνικού λαού προς όφελος του ιδιωτικού κεφάλαιου.

Και όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι οι «επιτηρητές» της ΕΕ, οι νέοι δεσμοφύλακες του λαού και της χώρας, δεν θα κρίνουν ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Γιατί τότε υπάρχει και το «Σχέδιο Β» που προβλέπει ακόμη χειρότερους όρους για το λαό. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει τη μείωση όλων των μισθών κατά 10%!

Στόχος της ΕΕ δεν είναι να «εξυγιάνει» την οικονομία της χώρας, όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης δεν έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν τη ζημιά που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει. Στόχος τους είναι, από τη μία, να μειώσουν ακόμη παραπέρα το εργατικό κόστος (δηλαδή τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, τους μισθούς και τις συντάξεις) και, από την άλλη, να ενισχύσουν την εξάρτηση της χώρας, να αλυσοδέσουν ακόμη πιο σφιχτά τη χώρα και τους εργαζόμενους στα συμφέροντα του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφάλαιου.

Το δικό μας συμφέρον βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στο δυνάμωμα των αντιστάσεων, στην ενίσχυση των αγώνων μας για την ανατροπη του «Προγραμματος Σταθεροτητας» και της πολιτικής που το υπαγορεύει. Πολιτική που για το λαό φέρνει φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία, ενώ για το κεφάλαιο φέρνει περισσότερα κέρδη και προνόμια. Το δικό μας συμφέρον βρίσκεται στη σύγκρουση με τη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που θέλουν να επιβάλουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος για το λαό και τη νεολαία και ο μοναδικός που πρέπει να αποδεχτούν. Είναι ο δρόμος που ακολουθεί η φτωχομεσαία αγροτιά που αγωνίζεται στα μπλόκα, είναι ο δρόμος της απεργίας και της μαζικής διεκδίκησης, της οικοδόμησης εστιών αντίστασης παντού. Και είναι η μοναδική διέξοδος!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ! - ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: