Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

Πράκτορες της CIA οι νεκροί αμερικανοί στο Αφγανιστάν Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Οι οκτώ Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι σκοτώθηκαν, χθες, σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν ήταν όλοι πράκτορες της CIA, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ.


Η επίθεση σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χοστ, κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Η βάση αποτελεί κέντρο για το προσωπικό που εργάζεται σε έργα ανοικοδόμησης στο πλαίσιο της στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη "σταθεροποίηση" της χώρας μετά από οκτώ χρόνια αδιάκοπου πολέμου.
"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Χοστ και ότι οκτώ Αμερικανοί σκοτώθηκαν", δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ στην Καμπούλ.
Αρκετοί άλλοι, ουδείς εκ των οποίων ανήκαν στα στρατεύματα των ΗΠΑ και του NATO, τραυματίστηκαν από την επίθεση στην Προκεχωρημένη Επιχειρησιακή Βάση Τσάπμαν, σύμφωνα με στελέχη του αμερικάνικού υπουργείου Άμυνας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
Η CIA δεν έκανε επίσημα κανένα σχόλιο.
Ο άνθρωπος που έφερε σε πέρας την επίθεση αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ πρακτόρων της CIA, ήταν ένας "ανδρείος αξιωματικός" του στρατού του Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.
Οι Ταλιμπάν διεκδίκησαν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες στην Προκεχωρημένη Επιχειρησιακή Βάση Τσάπμαν.
Ο Μουτζαχίντ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από τον αξιωματικό ενώ οι πράκτορες "ήταν απασχολημένοι με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους μουτζαχεντίν".
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: