Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένα χρόνο μετά τη επαίσχυντη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδη έκρηξη της νεολαίας που για μέρες μετά διαδήλωνε οργισμένη για να καταγγείλει την πολιτική που όπλισε το χέρι των δολοφόνων αστυνομικών, αντιμετωπίζοντας την ίδια καταστολή .

Ένα χρόνο μετά, το σκηνικό επαναλαμβάνεται με μια νέα κυβέρνηση, αυτή τη φορά «σοσιαλιστική». Στα χνάρια των ίδιων κατασταλτικών επιλογών με τότε, με περικυκλωμένα τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας, με καθημερινούς έλεγχους και προσαγωγές, με δημιουργία κλίματος ασφυκτικής κρατικής τρομοκρατίας.

Με μεταφορά της δίκης του δολοφόνου στην Άμφισσα και με εμφανή στόχο να υποβαθμιστεί η δίκη, να πέσει στα μαλακά η τιμωρία των δολοφόνων, αλλά και προληπτικά να μειωθεί η δυνατότητα να υπάρξουν σοβαρές λαϊκές και νεολαιίστικες αντιδράσεις .

Ένα χρόνο μετά, ωστόσο, η νεολαία και ο λαός δεν ξεχνάνε και δεν παραιτούνται από το δικαίωμα τους να καταγγείλουν την κρατική τρομοκρατία, να θυμηθούν τόσο τη δολοφονία όσο και την πολιτική που τη γεννάει, την πολιτική που παραμένει αναλλοίωτα επιθετική απέναντι στα εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα και να εξεγερθούν απέναντι σε αυτή.

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους, όλα τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις να ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ. Να καταγγελθεί από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ η νέα αντιλαϊκή κατασταλτική πολιτική, αλλά και η συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ(μ-λ) προτείνει, με πρωτοβουλία των οργανώσεων και των κομμάτων, για την ημέρα της επετείου της δολοφονίας, στις 6 Δεκέμβρη, να γίνει ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον τόπο της δολοφονίας στα Εξάρχεια και να ακολουθήσει πορεία με κατάληξη τη Βουλή.

Η επόμενη και η μεθεπόμενη ημέρα να γίνουν ημέρες αγώνα κα μνήμης, να βρουν τα σχολεία και τις σχολές κατειλημμένες με αποφάσεις από τους φοιτητές και τους μαθητές και να γίνουν μαζικές νεολαιίστικες διαδηλώσεις .

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΚΕ(μ-λ) προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες ή να συμμετάσχει σε όποιες πρωτοβουλίες παρθούν και κινούνται σε αντίστοιχες κατευθύνσεις.

Προλεταριακή Σημαία, 630, 21/11/09

Δεν υπάρχουν σχόλια: