Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Kάποιος να του...τα κόψει επιτέλους!!! ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ «Είμαι πρωθυπουργός με αρ…ια»


Το βήμα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επέλεξε αυτή τη φορά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του δικαστικού σώματος της Ιταλίας. «Επιτρέψτε μου να μιλήσω λίγο για τη χώρα μου» είπε ο Μπερλουσκόνι κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Βόννης. «Η κυριαρχία δεν ανήκει πια στο Κοινοβούλιο» δήλωσε. «Διότι το Κοινοβούλιο εγκρίνει τους νόμους, αλλά αν δεν αρέσουν στο κόμμα των δικαστών, αυτό αποτείνεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο με τη σειρά του τους καταργεί».

Όπως είπε, «προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με μία τροποποίηση του Συντάγματος», αναφορά που προκάλεσε αμέσως την αντίδραση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αλλά και του προέδρου της Βουλής και κυβερνητικού εταίρου του Καβαλιέρε Τζιανφράνκο Φίνι. Μάλιστα, ο Καβαλιέρε δεν δίστασε να κάνει χρήση χυδαίων χαρακτηρισμών, λέγοντας ότι «όσοι με υποστηρίζουν τώρα είναι ακόμη πιο πεπεισμένοι για την επιλογή τους. Όλοι λένε: Πού βρίσκεις άλλον δυνατό και σκληρό με τα αρ... ίδια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι;».

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η δεξιά κυβέρνηση κατέθεσε στην ιταλική Γερουσία ένα προσχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση και τους δικαστές, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Μπερλουσκόνι. Εάν ο νόμος εγκριθεί, παραγράφονται αυτόματα οι δύο κύριες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον Ιταλό πρωθυπουργό.


Δημήτρης Σωτηρόπουλος-City Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: