Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική Μαζικό, μαχητικό, γεμάτο παλμό το χτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


«Aγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», το σύνθημα κυριαρχεί στην Αθήνα, από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή. Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών,Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών,αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από όσα τους ανήκουν. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει απέναντι στα δικαιώματά μας απαντάμε με οργανωμένη ταξική αντεπίθεση. Είναι το αδιαπραγμάτευτο μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι των ΜΑΣ, ΣΑΣΑ και ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, μιλώντας στα Προπύλαια, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή.
«Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ομως, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στα της Παιδείας. Εμείς είμαστε η επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης. Οσοι λένε φανταχτερά λόγια περί "αυτόνομου, ανεξάρτητου μαθητικού κινήματος" είναι ψεύτες και λειτουργούν καθαρά προς το συμφέρον εκείνων που θέλουν να συνεχιστεί η εκμετάλλευση των γονιών μας και η δική μας. Το κάνουμε καθαρό: Δεν αγωνιζόμαστε ούτε με κουκούλες ούτε με φερετζέδες. Μετατρέπουμε την οργή για τη δολοφονία του συμμαθητή μας, την οργή για τη δολοφονία εργατών σε δήθεν εργατικά ατυχήματα, την οργή για το σχολείο που μας εξοντώνει, σε οργανωμένο - περιφρουρημένο αγώνα», υπογράμμισε οΧρήστος Χαλκιαδάκης, εκ μέρους του ΣΑΣΑ.
«Εχουμε το δίκιο μαζί μας, την αλληλεγγύη αναμεταξύ μας, την οργάνωση της πάλης, έχουμε καθαρό ποια πολιτική πολεμάμε, ποιοι είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι», υπογράμμισε εκ μέρους του ΜΑΣ οΔημήτρης Βιτάλης και κάλεσε φοιτητές και σπουδαστές να μαζικοποιήσουν την πάλη τους, να ενισχύσουν τις επιτροπές αγώνα, να βάλουν πλάτη στην αλλαγή συσχετισμών. «Να δώσουμε με πείσμα τη μάχη της απεργίας, να επιδιώξουμε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η μάχη της απεργίας στις 17 του μήνα να είναι βόλι στην πολιτική τους. Παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων μας», πρόσθεσε.



«Παραμερίζουμε τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή. Εμπιστευόμαστε τη δύναμή μας. Αξιοποιούμε την εμπειρία μας. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική αντεπίθεση», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Χριστίνα Αγγελονίδη.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: