Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν ξένα ΜΜΕ ότι διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο για να ανατρέψουν το καθεστώς των ιερωμένων και ότι συνεργάζονται με την αντιπολίτευση για να βλάψουν το ισλαμικό κράτος.



Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν ξένα ΜΜΕ ότι διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο για να ανατρέψουν το καθεστώς των ιερωμένων και ότι συνεργάζονται με την αντιπολίτευση για να βλάψουν το ισλαμικό κράτος.
"Τα ξένα μέσα ενημέρωσης διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο. Η προσπάθειά τους να ανατρέψουν το σύστημα δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα... αυτοί που σχεδιάζουν την αναταραχή σύντομα θα πληρώσουν το τίμημα της αυθάδειας τους. Η αντιπολίτευση συνεργάζεται με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζεται από ξένους εχθρούς", αναφέρουν οι Φρουροί σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ISNA. 
"Ο ανηψιός του Μουσαβί δολοφονήθηκε από τρομοκράτες" λέει η αστυνομία
Ο ανηψιός του ηγέτη της ιρανικής αντιπολίτευσης Μιρ Χοσέιν Μουσαβί δολοφονήθηκε από "τρομοκράτες" σε ένα επεισόδιο άσχετο με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις της περασμένης Κυριακής, υποστήριξε την ίδια ημέρα η ιρανική αστυνομία. 
"Ο Σαγιέντ Αλί Μουσαβί, ο οποίος δεν ήταν παρών στις σκηνές της εξέγερσης, δολοφονήθηκε από πυροβόλο όπλο, με το οποίο έβαλαν από παρακείμενη οδό την Κυριακή περί το μεσημέρι άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο", τονίζει η αστυνομία σε ανακοινωθέν της, το οποίο δημοσιεύεται στον ιρανικό Τύπο.
"Επιπλέον, αυτός διακομίστηκε με αργοπορία στο νοσοκομείο, γεγονός που τον έκανε να χάσει πολύ αίμα και να καταλήξει. Εξαντλητική έρευνα διεξάγεται για να εντοπισθούν οι τρομοκράτες, οι οποίοι ευθύνονται για το επεισόδιο αυτό", τονίζεται στο ανακοινωθέν.
Στο μεταξύ, το κύριο φιλομεταρρυθμιστικό κόμμα του Ιράν κάλεσε τους σκληροπυρηνικούς ηγέτες της χώρας να σεβαστούν το σύνταγμα και να ζητήσουν συγγνώμη από το έθνος, δύο ημέρες αφότου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
"Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από τη σημερινή κρίση είναι να σεβαστούν οι αρχές το νόμο και να ζητήσουν συγγνώμη από το έθνος", αναφέρει σε δήλωσή του το Μέτωπο Συμμετοχής του Ισλαμικού Ιράν, σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο ιστότοπο Norroz.



Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: