Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Πυρά από Αριστερά Καμμία συναίνεση στα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, τονίζει το ΚΚΕ. Για "φιέστα πρωθυπουργικού μονολόγου" μιλά ο ΣΥΝ που διαπιστώνει απουσία σχεδίου.

 Αρνητικά απάντησε το ΚΚΕ στην έκκληση του Πρωθυπουργού για συστράτευση, κατά την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου.
«Καμία συναίνεση στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Έχουν δρομολογηθεί σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Στην Ελλάδα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της σπατάλης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γίνεται ο νεκροθάφτης όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, στην Ασφάλιση, στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις» αναφέρει χαρακτηρστικά σε ανακοίνωσή του.



«Καμία συναίνεση στη λεγόμενη πατριωτική συστράτευση, που έχει στόχο να φτιάξει τα νέα πράσινα τζάκια» προσθέτει και καλεί σε λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.

«Φιέστα πρωθυπουργικού μονολόγου» χαρακτήρισε την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου, στο πλαίσιο της ΟΚΕ, ο ΣΥΝ σημειώνοντας ότι «η έκθεση ιδεών, που παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου, άφησε απʼ έξω τη διατύπωση μιας σαφούς πολιτικής εξόδου από την οικονομική κρίση».Παράλληλα, ο ΣΥΝ τόνισε ότι «οι παλινωδίες των τελευταίων ημερών και η αδιαφάνεια γύρω από τις δεσμεύσεις απέναντι στις Βρυξέλλες μιλούν από μόνες τους», υπογραμμίζοντας ότι «δεν νοείται πολιτική εξόδου από την κρίση χωρίς σχέδιο για την απασχόληση, χωρίς την εγκατάλειψη της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και χωρίς μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου και αποφασιστικής ενίσχυσης των εισοδημάτων των οικονομικά ασθενέστερων. Ο ήδη κατατεθειμένος προϋπολογισμός κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση».Επεσήμανε δε ότι «το μέτρο της αξιοπιστίας της οικονομικής μας πολιτικής δεν μπορεί να είναι οι αντιδράσεις των κερδοσκοπικών αγορών, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, αλλά η αμφισβήτηση της ηγεμονίας του, μέσα από συγκεκριμένες αλλαγές στο ευρωπαϊκό επίπεδο».Καταλήγοντας ο ΣΥΝ αναφέρει ότι «κατά τα άλλα, ο διάλογος είναι καλός όταν δεν συρρικνώνεται σε επικοινωνιακό τέχνασμα. Το πρώτο, δε, πεδίο διαλόγου είναι η Βουλή».

Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: