Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση ΔΗΚΟ για την βεβήλωση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.


«Η απίστευτη ενέργεια  της κλοπής της σορού του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, του αγωνιστή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στον τόπο μας,  Τάσσου Παπαδοπούλου, έχει κυριολεκτικά συγκλονίσει όλους μας.
 Ο Πρόεδρος του κόμματος μας, όλα ανεξαίρετα τα στελέχη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος καταδικάζουν με αποτροπιασμό και βδελυγμία  το απεχθές έγκλημα. Στέκονται δίπλα στη σύζυγο του και τα άλλα μέλη της οικογένειας του, συμμερίζονται τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη και απαιτούν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των βέβηλων δραστών που έδρασαν οργανωμένα την παραμονή του πρώτου ετήσιου μνημόσυνου του εκλιπόντος αλλά αξέχαστου ηγέτη.
 Τα κίνητρα τους παραμένουν ανεξακρίβωτα  Σε καμία όμως περίπτωση δεν μειώνουν την απέραντη εκτίμηση και το σεβασμό μας προς τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου. Προς τον άνθρωπο και τον πολιτικό που τίμησε το κόμμα μας και την πατρίδα μας και που το όνομα του έχει περίοπτη θέση στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας για την αγωνιστικότητα, την ευθυκρισία, την διορατικότητα και την αξιοπρέπεια  που πρέπει, με παράδειγμα τον ίδιο, να χαρακτηρίζει κάθε άλλον  που θέλει να προσφέρει στο λαό και τον τόπο του. Οι δράστες μπορεί να αφαίρεσαν τη σορό του, αλλά δεν αφαίρεσαν τίποτα από τη μνήμη, τις παρακαταθήκες και τη φωνή του που για μας παραμένει ζωντανή και κατευθύνει τις σκέψεις και την πολιτική μας στην αντιμετώπιση των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η πατρίδα μας.
Καλούμε το λαό να παραμείνει ψύχραιμος. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν θα ήθελε ποτέ να σημειωθούν οποιεσδήποτε ακρότητες. Αυτή είναι και η δική μας έκκληση. Καλούμε όμως παράλληλα όλους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στο αυριανό του μνημόσυνο το οποίο θα τελεστεί στις 9 το πρωί στην εκκλησία Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο ηγέτη και να ανανεώσουμε την πίστη μας προς τις παρακαταθήκες που μας άφησε. Να υπογραμμίσουμε με την παρουσία μας ότι η μόνη οδός που μπορεί να επιλέξουμε για διεκδίκηση των δικαίων του λαού μας είναι η αγωνιστικότητα και η εμμονή στις θέσεις αρχών που με τόση θέρμη, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια υπηρέτησε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: