Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Από τη χθεσινή πορεία

Από τη χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια για τη καταδίκη της κρατικής τρομοκρατίας και για την υπεράσπιση του άσυλου:






Ακολούθησε πορεία, όπου γύρω στους 2000 άνθρωποι διαδήλωσαν την καταδίκη της κρατικής τρομοκρατίας και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το άσυλο που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση με την πρωτοφανή απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Προπύλαια δύο φορές, προχθές και χθες.
Χθες ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν υπήρχε η περίπτωση να επιτρέψει, μετά από εντολή της κυβέρνησης, την πρόσβαση των συγκεντρωμένων στα Προπύλαια. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και προκλητικότατη και σε όλη τη διάρκεια της πορείας. Πιο αποφασιστική όμως ήταν η διάθεση των διαδηλωτών να περιφρουρήσουν και να υπερασπιστούν δημοκρατικά δικαιώματα, άσυλο και ελευθερία συγκεντρώσεων, κατακτημένα με χρόνια αγώνων και αίμα του λαού. Η υπεράσπιση του άσυλου αναδυκνείεται σε ζήτημα πρώτης αιχμής για το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.
Και τα τρία συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών έδειξαν ότι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου και της εξέγερσης της νεολαίας δεν μετατράπηκε σε μια ξερή επέτειο, σε μνημόσυνο, χωρίς καμιά πολιτική αιχμή ή έστω μια ανθρωπιστικού τύπου καταδίκη της δολοφονίας από τον κακό μπάτσο.
Διαδηλώθηκε η αντίθεση του λαού και της νεολαίας στην επίθεση του συστήματος και της συνακόλουθης καταστολής.
Επόμενο ραντεβού αύριο στις 12:00 στα Προπύλαια!

Από το Αντίσταση στις γειτονιές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: