Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

«Ο-Μπάμιες»...

«Σε καμία άλλη στιγμή της ζωής μου δεν αισθάνθηκα τόσο έντονα...»!

«...μπορώ ο ίδιος να πιστοποιήσω ότι το πνεύμα της ειρήνης και συνεργασίας που εκπέμπετε ενεργοποιεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό της ειρήνης»!
 Αυτά έγραφε (έμπλεος αισθημάτων!) στην συγχαρητήρια επιστολή του για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, προς τον Ομπάμα, μόλις τον περασμένο Οκτώβρη...
Ο κύβος, πάντως, ερρίφθη!
Αλλοι 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες με καμιόνια και μεταγωγικά (τα βομβαρδιστικά είναι ήδη εκεί) σπεύδουν στο Αφγανιστάν για να επιθεωρήσουν και να επιταχύνουν την οικοδόμηση της «δημοκρατίας», η οποία, παρεμπιπτόντως, χτίζεται πάνω στις πεδιάδες τις σπαρμένες με τις χιλιάδες των «παράπλευρων απωλειών» και τις εκατόμβες των εκτελεσμένων αμάχων.
Εν ολίγοις: Ο βραβευθείς με το Νόμπελ Ειρήνης Πρόεδρος Ομπάμα, αυτή η μεγάλη «ελπίδα» για την ανθρωπότητα - όπως ενθουσιωδώς πανηγυρίστηκε η εκλογή του και από τους δικούς μας εγχώριους «μπάμιες» - αποδεικνύει σχετικά νωρίς την αξία των προσώπων στην πολιτική και την Ιστορία.
Αξία άλλοτε μεγάλη και άλλοτε μηδαμινή, άλλοτε σημαντική και άλλοτε ασήμαντη, αλλά πάντα προσδιορισμένη. Από τα όρια των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που τα πρόσωπα υπηρετούν και εκπροσωπούν.
 ΥΓ: Η τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα συμπίπτει ακριβώς με την απόφασή του να στείλει επιπλέον 30.000 στρατό στο Αφγανιστάν. Αξιοσημείωτο δεν είναι;..

Η «Ελευθεροτυπία» δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή της για την «ιστορική επιλογή», την επομένη της εκλογής Ομπάμα...


...όσο για την (αριστερή) «Αυγή» γεμάτη «προσδοκίες» (!) προέβλεπε στη νίκη Ομπάμα την προοπτική «να σταματήσουν οι πόλεμοι»(!) και «να μην πληρώσουν οι φτωχοί για την οικονομική κρίση»!


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: