Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Αλέκα Παπαρήγα: Να διορθώσει ο λαός την ψήφο του με αγώνες





Σε σύμπνοια με τις προεκλογικές εξαγγελίες βρίσκει το ΚΚΕ τον προϋπολογισμό. Προσθέτει, βέβαια, ότι είχε το αναγκαστικό προεκλογικό περιτύλιγμα για να γίνει πιο προσιτός.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μίλησε για αλχημείες εις βάρος των εργαζόμενων, που έχουν δρομολογηθεί από τη δεκαετία του '90, τις οποίες χαρακτήρισε νέα φάση αλλαγών, κατά την οποία έχουμε απόλυτη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του λαού.
Το 1990, είπε χαρακτηριστικά, οι μισθοί αποτελούσαν το 14% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το κατέβασαν στο 11%, για να σταθεροποιηθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στο 9%. Αλλά, πρόσθεσε, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη, αν αναλογιστούμε ότι το κονδύλι το 1994 μοιραζόταν σε 600.000, ενώ το 2008 αφορούσε 896.000 εργαζόμενους.
Κάλεσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω το φοροεπιδρομικό μέτρο των ιδιαίτερα υψηλών τελών κυκλοφορίας που λίγο πριν τις εκλογές είχε νομοθετήσει η Ν.Δ.
Όσον αφορά το έλλειμμα των 30 δισ., η Α. Παπαρήγα τόνισε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό, αν συγκριθεί με τα ποσά που χωρίς φειδώ έχουν δοθεί ως ενίσχυση των εταιρικών ομίλων. Και, τέλος, κάλεσε τον λαό να διορθώσει την ψήφο του με αγώνες.


ΠΗΓΗ:AΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: