Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Χιλιάδες καμήλες εισέβαλαν σε κωμόπολη της Αυστραλίας


 
Πολλές χιλιάδες άγριες καμήλες έχουν "λεηλατήσει" την απομακρυσμένη πόλη Ντόκερ Ρίβερ της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, προκαλώντας το χάος και τον τρόμο στους ντόπιους. Οι καμήλες εισέβαλαν στην πόλη ψάχνοντας απεγνωσμένα για νερό και τα έκαναν όλα "γης μαδιάμ", προκαλώντας πανικό στους 350 κατοίκους της κωμόπολης.
Εξάλλου, οι καμήλες απειλούν γενικότερα το... οικοσύστημα της Αυστραλίας, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη.
'Ήδη η πολιτειακή κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας έχει δώσει εντολή να οδηγηθούν οι καμήλες στην έρημο και εκεί να τουφεκιστούν. 
Σύμφωνα με τη μελέτη, ο πληθυσμός των άγριων καμήλων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. "Ο πληθυσμός τους πρέπει να μειωθεί δραστικά", δήλωσε ο καθηγητής Μάρι Μαγκρέγκορ που έκανε την έρευνα. Ο ίδιος πρότεινε να σφαγιαστούν εκατοντάδες χιλιάδες καμήλες και το κρέας τους να διατεθεί τόσο για ανθρώπινη κατανάλωση όσο και για τη σίτιση ζώων. "Τρώτε καμήλες για το καλό της Αυστραλίας" ήταν το σύνθημα του.
Η τοπική βουλευτής ανησυχεί γιατί ο θάνατος που επιφυλάσσεται στις καμήλες θα είναι "ιδιαίτερα σκληρός". "Αν ο θάνατος δεν είναι ακαριαίος, τότε τα ζώα θα έχουν έναν ιδιαίτερα αργό και βασανιστικό θάνατο", είπε.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: