Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Ανέλαβε την ευθύνη η Αλ Κάιντα.


Για την «επιτυχία του Νιγηριανού αδελφού» πανηγυρίζει η Αλ Κάιντα σε προκήρυξή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για την απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ - Ντιτρόιτ, την ημέρα των Χριστουγέννων.
Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αρχών, που εξ αρχής «έβλεπαν» την Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση, η ισλαμική οργάνωση επαινεί τον δράστη για το γεγονός ότι ξεπέρασε όλα τα «εμπόδια ασφαλείας» και επαίρεται για τα «δικής της τεχνολογίας εκρηκτικά». Αναφέρει μάλιστα ότι η επίθεση δεν εξελίχθηκε βάσει του σχεδίου εξ αιτίας ενός σφάλματος στον πυροκροτητή, ενώ τη χαρακτηρίζει «πράξη εκδίκησης» για τα χτυπήματα εναντίον βάσης της οργάνωσης στην Υεμένη.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ομπάμα, από τη Χαβάη όπου βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένειά του, δήλωνε την αποφασιστικότητά του για τη σύλληψη των ενόχων. «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να εντοπίσουμε όλους τους εμπλεκομένους και να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Το περιστατικό αυτό ήταν μια σοβαρή υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: