Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Πιστολέρο ο άσος του ΝΒΑ Γκίλμπερτ Αρένας!Είχε πυροβόλσ όπλα στα...αποδυτήρια!


Πυροβόλα όπλα σε κιβώτιο μέσα στο ντουλάπι του, στα αποδυτήρια του «Βεράιζον Σέντερ», διατηρούσε ο Γκίλμπερτ Αρένας, σύμφωνα με τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, κάτι που διερευνά το ΝΒΑ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ουίζαρντς αναφέρεται πως δεν υπήρχαν πυρομαχικά μέσα στο κιβώτιο, ούτε στα πυροβόλα όπλα. Τόσο ο Αρένας, όσο και οι Ουίζαρντς ενημέρωσαν άμεσα τις Αρχές και τη λίγκα. Ο αστυνόμος, Κούιντιν Πέτερσον, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της Ουάσιγκτον εξήγησε πάντως πως δεν διενεργείται έρευνα που να αφορά στον Αρένας.
Η ανακοίνωση των Ουίζαρντς καταλήγει: «Η ομάδα και ο τρεις φορές Ολ Σταρ Γκίλμπερτ Αρένας συνεργάζονται πλήρως με τις νομικές αρχές και δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχόλια τη δεδομένη στιγμή».
Ο ίδιος ο Γκίλμπερτ Αρένας, έδωσε εξηγήσεις για το συμβάν στην εφημερίδα «The Washington Times» πως «συνέβη στις 10 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης μου. Αποφάσισα πως δεν ήθελα τα όπλα στο σπίτι μου και γύρω από τα παιδιά μου άλλο πια. Έτσι, τα μετέφερα στο ντουλάπι μου στο «Βεράιζον Σέντερ». Μετά από μία εβδομάδα, τα παρέδωσα στην υπηρεσία ασφαλείας της ομάδας και τους είπα να τα παραδώσουν με τη σειρά τους στην αστυνομία, αφού δεν τα ήθελα πια. Δεν θα τα είχα φέρει στο γήπεδο αν ήξερα τους κανονισμούς. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, είπα πως δεν τα χρειάζομαι αυτά πια».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ, επιτρέπεται η νόμιμη κατοχή όπλων για τους παίκτες, αλλά απαγορεύεται να τα έχουν μαζί τους σε οποιαδήποτε εγκατάσταση της λίγκας ή όταν ταξιδεύουν για δουλειά σχετική με το ΝΒΑ.
Το ΝΒΑ ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του: «Έχουμε γνώση της κατάστασης και προσπαθούμε να φτάσουμε στην πλήρη κατανόηση των γεγονότων και των σχετικών νομικών απαγορεύσεων».
Το 2006, ο γκαρντ των Λος Άντζελες Κλίπερς, Σεμπαστιάν Τελφέαρ, είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό συμμετοχής σε δύο αγώνες και πρόστιμο -το ποσό του οποίου δεν αποκαλύφθηκε- όταν βρέθηκε ένα «γεμισμένο» περίστροφο στο όνομα της κοπέλας του, μέσα στη μαξιλαροθήκη του, στο αεροπλάνο της ομάδας, όταν αγωνιζόταν για τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Πηγή :www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: