Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Διαφωνεί η ΝΔ με την Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι


 Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την Εξεταστική ανασύρει γαλάζια σκάνδαλα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Την αντίθεσή της με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, εκφράζει η ΝΔ και κατηγορεί την κυβέρνηση πως ανασύρει τα γαλάζια σκάνδαλα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.
Στη ΝΔ επικαλούνται τη δική της Εξεταστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από την προηγούμενη Βουλή και κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει μια νέα αντίστοιχη κοινοβουλευτική έρευνα.
Στη Ρηγίλλης δηλώνουν πάντως ότι εάν συσταθεί η Επιτροπή, η ΝΔ θα συμμετάσχει.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τις άλλες τέσσερις υποθέσεις (Χρηματιστήριο, εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, ομόλογα και Siemens), η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ταχθεί υπέρ της κοινοβουλευτικής έρευνας.
Ωστόσο, η ΝΔ αναμένεται να αντιταχθεί στην παράλληλη λειτουργία των Επιτροπών και θα ζητήσει η Βουλή να ολοκληρώνει τη διερεύνηση κάθε υπόθεσης πριν ανοίξει ένας νέος κύκλος.
Κι αυτό γιατί, όπως λένε οι ίδιες κομματικές πηγές, υπάρχει ο κίνδυνος οι περισσότεροι βουλευτές να ασχολούνται τους επόμενους μήνες αποκλειστικά με το έργο των Εξεταστικών Επιτροπών.



Πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: